Meksiko

Olmeca Tequilan kotitila, etualalla agaave-kasveja.
Juomateollisuudessa Meksiko tunnetaan kansainvälisesti erityisesti tequiloistaan, jotka valmistetaan agaavesta.

Tequilat ja Kahlúa

Meksiko on kuuluisa tequiloistaan ja Kahlua likööristä. Tequila on meksikolainen viina, joka valmistetaan tequila-agaaven ytimestä. Tänä päivänä tequilaa juodaan kaikkialla maailmassa. Tequilassa täytyy olla vähintään 51 % agaavea ennen kuin sitä saa kutsua tequilaksi, ja aito premium-tequila on aina 100 % agaavesta valmistettu.

Kahlúa on maailman myydyin kahvilikööri ja maailman viidenneksi suurin likööri-tuotemerkki. Sen nimi tulee arabiankielen slangisanasta "Kahwa", joka tarkoittaa kahvia. Kahlúa syntyy huolella valmistettavasta kahvin, kinuskin, vaniljan ja rommin sekoituksesta. Sen valmistukseen kelpuutetaan ainoastaan hienoimmat Arabica-kahvipavut Meksikon Veracruz-vuoriston alueelta. Alueen trooppinen ilmasto ja korkeus - 900-1400 metriä merenpinnan yläpuolella - tekevät kahvipavuista erityisen aromikkaita ja laadukkaita. Korkean laadun takaa myös käsityönä tapahtuva poiminta. Lopputuloksena on pehmeä ja tasapainoinen maku, josta Kahlúa on maailmanlaajuisesti tunnettu.

Meksikolaisia alkoholijuomia

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!