Fish and chips on verraton kesäeväs

Fish and chips on verraton kesäeväs
25.07.2018

Kesälomalainen saa tuoreita ja maukkaita makuja, kun lounaaksi tarjotaan fish and chipsiä suomalaisittain.

Itsepyydetystä tuoreesta kuhasta ja uusista nuorista perunoista valmistuu mutkaton kala- ja perunaruoka, joka on täyttä evästä, ja jonka makukriteerit täyttyvät hyvin.

Fish and chips, tuoretta kuhaa ja uusia perunoita

500 g nahatonta kuhafileetä
500 g pienehköjä kotimaisia uusia perunoita
hieman suolaa

Käytä kokonaisia, annoskalan kokoisia kuhafileitä ja suolaa ne kevyesti.
Pese perunat, halkaise ne tangoiksi neljään osaan ja laita kylmään veteen.

Friteeraustaikina
1 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoa/korppujauhoja
1 dl pilsneriä
ripaus cayannepippuria
suolaa
hieman etikkaa
rypsiöljyä paistamiseen

Valmista friteeraustaikina. Erottele munan keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen pilsneriin vehnäjauhojen kera. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja yhdistä taikinaan. Mausta suolalla, cayannepippurilla ja tilkalla etikkaa.

Valuta perunalohkot hyvin ja kuivaa he huolellisesti talouspaperin päällä. Friteeraa perunat paistipannulla runsaassa rypsiöljyssä kaksi kertaa, silloin niistä tulee rapeita ja maistuvia. Paista kauhallinen kerrallaan, ensimmäisellä kerralla noin 4‒8 minuuttia ja anna perunoiden jäähtyä. Paista toisella kerralla perunat kauniin kullanruskeiksi. Valuta ja mausta suolalla.

Kasta kalanpalat friteeraustaikinassa ja paista öljyssä muutama minuutti kunnes ne ovat kypsiä. Valuta hyvin ja mausta suolalla. Tarjoile heti perunoiden ja appelsiininkuorella maustetun majoneesikastikkeen kanssa.

Kalaviini johdattaa aromaattisiin kesäisiin makuihin

Kesä vapauttaa suomalaiset etenkin kesälomalla. Meno on vapautunutta ja rentoa. Vivahteikas valkoviini, sen runsas ja aromaattinen makumaailma takaavat nautinnollisen makuelämyksen paahteisen kala-aterian kumppanina. Viini tulee Chilen pohjoisimmalta viinialueelta Elquista, jossa sen rypäleet ovat kypsyneet aurinkoisilla ja viileillä Andien rinteillä. Suuret päivän ja yön lämpötilaerot ovat tuottaneet rypäleisiin, ja sitä kautta viineihin, erityistä intensiivisyyttä ja hedelmäistä hapokkuutta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!