Joulun ajan viiniviemiset x 3

Joulukuu jo ovella kolkuttaa, ja samalla nostaa joulun lahjasesonki uhkaavasti päätään. Tässä postauksessa esittelen teille kolme takuuvarmaa viinivalintaa joulukauteen. Nämä tärpit soveltuvat erinomaisesti niin joulupöytään, pukinkonttiin kuin tuliaisiksikin. Hyvin valittu laatuviini on ylellinen ja helppo vieminen, joka ilahduttaa saajaansa varmasti. Viinien kylkeen voi halutessaan paketoida ihanan juuston, itsetehdyn hillon, keittokirjan, joulukukan tai vaikkapa kauniit viinilasit.

Alla on esiteltynä kolme hinta-laatusuhteeltaan erinomaista viiniä, joihin kannattaa ehdottomasti panostaa. Kaksi näistä viineistä on odotettuja herkullisia uutuuksia. Punaista, valkoista ja kuplivaa – jokaiselle jotain, olkaa hyvät!

Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz -punaviini on erityisen tyylikäs viinivalinta jouluun. Viskitynnyreissä kypsynyt herkku sopii erinomaisesti liharuokien kaveriksi tai joulun juustopöydän kruunuksi.

Kyseinen laatuviini on maultaan mehevän hilloinen, keskitanniininen ja marjainen. Värisävyltään se on upean karmiininpunainen kaunotar. Viinin tuoksusta löytyy joulun makuihin yhteensopivaa mausteisuutta, ripaus tummaa suklaata sekä hedelmäisyyttä. Tämä viini on myös loistava seurusteluviini joulupyhien illanistujaisiin nautittavaksi. Mainittakoon, että nyt joulun alla pullo on saatavissa näyttävässä lahjapakkauksessa, hinnaltaan Alkossa noin 18 euroa. Varsin fiksu hinta ylellisestä lahjasta!

Kenelle? Perheen kinkunpaistajalle tai lihamestarille, juustojen ystävälle, laatuviiniä arvostavalle.

Joulun tuliaiset

Jacob’s Creek Double Barrel Chardonnay on mielenkiintoinen moderni valkoviini, joka on nappivalinta lahjaksi tai tuliaiseksi kokeneellekin viininharrastajalle. Kyseinen viini on viskitynnyrikypsytetty kuten edellä mainittu punainen versiokin, mikä tekee siitä varsin jännittävän uutuuden. Viinin täyteläisestä makupaletista löytyy sitrusta ja omenaa sekä mukavaa paahteisuutta. Kokonaisuutena viini on raikas ja eläväinen, ja se sopii erinomaisesti muun muassa joulukalojen kaveriksi. Alkosta pullon saa noin 17 euron hintaan.

Kenelle? Kalapöydän kattajalle, kokeneelle viininharrastajalle, ennakkoluulottomalle nautiskelijalle.

Joulun lahjaideat

Castillo de Molina Brut Cuvée -kuohuviini on odotettu uutuus, joka saapuu Alkon tilausvalikoimaan marraskuun aikana. Tämä kolmen rypäleen kuohuviini taipuu moneen käyttötarkoitukseen, ja on elegantti valinta joulunajan viemisiksi. Erittäin kuiva, keskihapokas, mukavan sitruksinen, mutta trooppisen hedelmäinen kuohuva on omiaan joulun ja uudenvuoden alkupalojen sekä merenelävien kanssa nautittavaksi, mutta myös täysi kymppi aperitiiviksi. Tämän uutuuskuplivan hinta on Alkossa alle 14 euroa.

Kenelle? Äyriäisten ystävälle, alkumaljan nostajalle, sopii myös vegaaneille!

Joululahjaideat

Joululahjat

Rauhallista joulun odotusta,
-Heidi

Ps. Huomasithan, että heti postauksen alapuolella sijaitsevasta pinkistä boksista voit tilata uusimmat blogikirjoitukset kätevästi suoraan sähköpostiisi.

Teksti ja kuvat: Heidi Kjellman

Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.

Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi