Kevään ja kesän juhlien helpot noutopöytätarjoilut ja viinivalinta

Pulleiden pajunkissojen sekä aina yhtä riemastuttavien leskenlehtien ilmestyminen tienvarsille ja ojanpientareille enteilee mieltä hellivän kevään lisäksi myös vuoden kuumimman juhlasesongin kurkistelua kulman takaa; pääsiäinen, vappu, äitienpäivä, ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset, kaikki tänä vuonna melkein yhden kuukauden sisällä. Jos kaikkia näistä aikoo ja pääsee juhlistamaan, niin kiirettä kyllä pitää. Onneksi jotkut viisaat ovat aikoinaan keksineet noutopöydän nerokkaan käsitteen. Noutopöytä on niin pienempien kuin isompien juhlien pelastus, erityisesti kun valitsee tarjottavia, jotka voi viimeistelyjä ja koristeluja lukuun ottamatta valmistaa jo juhlia edeltävinä päivinä.

Mutta sitten on se kuumottava kysymys, joka usein piinaa noutopöydän valmistajaa: Kuinka paljon vaihtoehtoja on tarpeeksi? Tätä samaa liian monta kertaa miettineenä, voi vain ihmetellä koska sitä oppisi luottamaan niihin moneen kertaan todettuihin faktoihin, ilman turhaa pähkäilyä; teet erilaisia tarjottavia sen verran, mihin into ja aika sillä kerralla riittää. Ja että tässäkin laatu korvaa määrän. Mieluummin muutama erinomainen, kuin monta keskinkertaista. Juhlista kun kuitenkin yleensä jää päällimmäisenä mieleen kaksi asiaa: niiden tunnelma ja tarjoilujen makoisuus.

Castillo de Molina Brut Cuvée on varsinainen joka paikan kuohuviini, minkä vuoksi se on noussut omien suosikkieni joukkoon. Käännyttää kuohuviiniä karsastavat sen ystäviksi, sopii eri ruokavalioille ja kuivan hapokkaan makunsa ansiosta sopii monen syötävän pariksi. Kaikin puolin helppo ja mukava kaveri.

Castillo de Molina Brut Cuvée
Hinta Alkossa: 12,98 € / 75 cl

Sopii vegaaneille.

Molemmat alla olevista tarjottavista voi valmistaa jo juhlia edeltävänä päivänä, brownien jopa aikaisemmin, jos sen pakastaa.

Kevään juhlien noutopöydän tarjoilut ja viinit

Juhlien helpot noutopöytätarjoilut | Kylmäsavulohirullat

4 tortillaa
2 pakettia kylmäsavulohta
100 g tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
1 makea suippopaprika
rouhittua mustapippuria
lehtisalaattia

Suikaloi kylmäsavulohi ja pilko paprika pieneksi. Sekoita tuorejuuston ja ranskankerman kanssa tasaiseksi tahnaksi, mausta pippurilla, sitruunalla ja halutessasi suolaa. Asettele tortillojen päälle salaatinlehtiä ja levitä kerros lohitahnaa. Rullaa tortillat, kääri kelmuun ja anna asettua jääkaapissa yön yli. Leikkaa muutaman sentin levyisiksi paloiksi ja aseta tarjoiluastialle.

Juhlien helpot noutopöytätarjoilut | Kahvibrownie

100 g voita
100 g tummaa suklaata
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 rkl kylmää espressoa
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja ota kulho pois lämmöltä. Vatkaa sokeri ja munat kevyesti keskenään ja lisää suklaaseokseen. Lisää joukkoon jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos halkaisijaltaan noin 20cm:n vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna brownien asettua jääkaapissa yön yli.

Teksti: Paula Vanhanen

Paula on ruokamatkailua rakastava kotileipuri. Hän innostuu yhtälailla uusista ruokalöydöistä, kuin vanhoista perinteisistä ruoka-aarteista ja viehättyy Malbec-viinien kosiskelevista aromeista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi