Keväinen ruokaisa salaatti & viinisuositus ruokakaupan hyllyltä

Postauksessa esittelen teille herkullisen, mutta sitäkin helpomman ruokaisan salaattireseptin, jonka suunnittelin ruokakaupoista löytyvälle valkoviiniuutuudelle. Salaatin pohjan muodostavat kauniin vihreät ja pitkänhuiskeat varsiparsakaalit sekä uunissa kullanruskeiksi paahdetut perunalohkot. Käytin salaatin pääraaka-aineena ihanaa loimulohta. Lohen voi helposti halutessaan vaihtaa esimerkiksi yrteillä marinoituun tofuun tai pannulla paahdettuun kaurapalaan - salaatti toimii erinomaisesti myös vegeversiona!

Salaatinkastikkeena toimii simppeli sitruunainen kermaviilikastike, joka on varsin nopea valmistaa.

Salaatin juomapariksi valitsin päivittäistavarakauppojen hyllyiltä löytyvän matala-alkoholisen Gato Negro White Blend 5,5 % -valkoviinin. Pirteän hapokas ja raikas viini on sekoitus Sauvignon Blanc - ja Chardonnay-rypäleistä. Tuoksultaan tämä kauniin oljenkeltainen viini on hedelmäinen ja sen maussa on reippaasti sitrusta sekä aavistus hurmaavaa ananasta. Mainittakoon myös, että tämä laadukas matala-alkoholinen viini on valmistettu ainoastaan valkoviinistä, josta alkoholi on osittain poistettu. Tuotteeseen ei ole lisätty vettä tai minkäänlaisia keinotekoisia aromeja. Tälläkin viinillä on kaikkien Gato Negron viinien tapaan paikallinen kestävän kehityksen sertifikaatti (Certified Sustainable Wine of Chile).

Gato Negro White Blend 5,5 % sopii erinomaisesti erilaisten salaattien sekä kasvisruokien kaveriksi, mutta se toimii hienosti myös hyvin viilennettynä seurustelujuomana läpi illan. Näkisin tämän viinin olevan kiva juoma kesähelteille tai kun kaipaa astetta kevyempää vaihtoehtoa.

Broccolini-perunasalaatti lohella (4:lle hengelle)

Tarvitset:
6 perunaa
4 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
2 pkt (yht. 300 g) broccolinia eli varsiparsakaalia
1 kurkku
400 g loimulohta / lämminsavulohta

Viimeistelyyn:
muutama sitruunaviipale

Sitruunainen kermaviilikastike:

Tarvitset:
200 g kermaviiliä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippurirouhetta
puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele perunat huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Asettele perunalohkot leivinpaperilla päällystetylle leivinpaperille. Pirskottele niiden päälle oliiviöljyä ja mausta ripauksella suolaa sekä mustapippuria. Paahda perunoita uunin keskitasolla n. 15 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Perunoiden kypsyessä keitä varsiparsakaaleja reilussa vedessä noin neljän minuutin ajan. Ne saavat jäädä napakoiksi ja rapeiksi. Valuta parsakaalit ylimääräisestä vedestä ja asettele ne tarjoiluastialle. Lado paahdetut perunat ja viipaloitu kurkku varsiparsakaalien päälle. Asettele myös lohi salaattipedille. Koristele annos sitruunaviipalein.

Valmista kermaviilikastike salaatille sekoittamalla mausteet sekä sitruunan mehu keskenään. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa tovi ennen tarjoilua.

Juomavinkki:
Gato Negro White Blend 5,5%
75 cl pullo / saatavilla päivittäistavarakaupoista

Laadukas valkoviini ruokakaupasta - Gato Negro White Blend 5,5 %

Aurinkoista kevättä ja kesän odotusta,

-Heidi

Teksti ja kuvat: Heidi Kjellman

Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.

Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi