Kuohuviinipiknik sisätiloissa - ensiaskel kohti kesää

Tulevaisuuden suunnitelmien tekeminen ja vaihtoehtojen punnitseminen on yksi lempipuuhistani - harrastan tulevaisuuteen karkailua oikeastaan päivittäin. Olipa kyseessä sitten kodin remontointi, lomasuunnitelmat tai ihan vain parempi sää, on aina jotain mitä odottaa. Toisaalta tiedostan myös, että paikoin tulevaisuusmatkailu on myös pakoilua nykyhetkestä. Kun tuntuu, ettei mitään kiinnostavaa tapahdu juuri nyt, on mukavampaa olla jossain muualla, edes mielikuvatasolla.

Hetkessä elämisen taitoa on viime vuosina peräänkuulutettu monessa eri kanavassa usean eri ihmisen toimesta, enkä kiellä, etteikö nykyhetken arvostaminen olisi tärkeää - elämä toden totta on tässä ja nyt. Mutta kun jälleen huomaan arvuuttelevani talven loppumisen ja ensimmäisten terassikelien ajankohtia, voin vain todeta, että tuon teesin mukaan eläminen tuntuu kyllä erityisen haastavalta tämän talvisen loskarämminnän keskellä.

Juuri nyt kaipaisin tähän tulevaisuudesta edes pientä ripausta sitä huolettomuuden tunnetta, joka niin tiukasti on kietoutunut lämpimien kuukausien ympärille; kun ovesta kykenee lähtemään paljain säärin, kun pyörällä liikkuminen tuntuu ainoalta vaihtoehdolta ja kun ystäviä pystyy tapaamaan spontaanisti puistossa istuskellen. Erityisesti juuri piknikit edustavat minulle huolettomuuden ruumiillistumaa, sillä niihin yhdistyvät vahvat mielikuvat helppoudesta, keveydestä, vehreydestä ja hennosti ihoa lämmittävästä auringosta.

Kaiken tämän kaipauksen keskellä olenkin tullut siihen tulokseen, että on parempi ruveta tuomaan niitä tulevaisuudesta kaipaamiaan asioita tähän hetkeen kuin jäädä haikailemaan niiden perään – kuka sanoi, että piknikit olisivat vain hyvien säiden omaisuutta? Piknik sisätiloissa pidettynä tuntui aluksi hieman pöhköltä ajatukselta, mutta toisaalta, jos sisätilaversiosta vehreys ja aurinko puuttuvatkin, niin rennon kevyestä tunnelmasta haluan totta vie nauttia ympäri vuoden. Ja onhan sisäpiknikissä myös se etu, että vessan sijainnin tai ruokien kuljetusmuodon pohdiskeluun ei tarvitse käyttää aikaa.

Piknik sisällä Campo Viejo Cava -kuohuviinillä

Piknik sisällä kuohuviini

Piknik-ruuat saavat mielestäni olla luvan kanssa helppoja; maukas salaatti sekä kepeä kakku riittävät vallan mainiosti. Juomissa olen lähes aina päätynyt kuiviin ja sitruksisiin kupliviin, juuri niiden tunnelmaan sopivuuden vuoksi. Campo Viejon Cava Brut Reserva sopii piknik-juoman tehtävään kuin nakutettu – kepeän paahteinen tuoksu ja hedelmäisen sitruksinen maku tuovat mukanaan palan Espanjan aurinkoa, ja kas,yhtäkkiä ulkona vellova sohjomeri tuntuukin jo kaukaiselta todellisuudelta. Ainakin tämän hetken.

Campo Viejo Cava Brut Reserva
Hinta Alkossa: 10,69 €


Kuskus-salaatti (4 annosta)

Kuskusin voi turvottaa myös vain sitruunamehulla ja öljyllä, mutta itse olen käyttänyt kuumaa vettä tässä apuna.

2 dl kuskusta
3 dl kiehuvaa vettä
3 rkl öljyä
sitruunamehua
currya
suolaa

Kaada kuskus sekä vesi astiaan ja anna turvota, lisää vettä tarvittaessa. Sekoita öljy ja mausta kuskus sitruunamehulla, currylla ja suolalla. Anna jäähtyä.

2 tomaattia
puolikas kurkku
1 Paprika
1 pieni sipuli
½ pakettia fetaa
nippu jäävuorisalaattia
ruukku tuoretta persiljaa
yhden granaattiomenan siemenet

Pilko tomaatit, paprika, kurkku ja sipuli mahdollisimman pieneksi, silppua persilja, murenna feta, revi salaatti ja lisää nämä sekä granaattiomenan siemenet jäähtyneen kuskusin joukkoon.

Yksi selvittämättömistä mysteereistä minulle on edelleen marengin valmistuksessa onnistumisen taika. Noin puolessa kerroista marenki on täydellistä ja sitten toisessa puolikkaassa ei niinkään. Onneksi pavlova-kakku ei kuitenkaan pane pahakseen, vaikka marenki hieman tahmaista olisikin; joka kerta on maistunut ihan yhtä hyvälle.

Pavlova

Marenki

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 rkl perunajauhoja
50 g sulatettua suklaata

Vaahdota valkuaiset. Lisää joukkoon sokeri varovasti käännellen. Lisää sitruunamehu ja jauhot. Lopuksi lisää suklaa. Suklaan ei kuitenkaan tarvitse sekoittua tasaisesti seoksen joukkoon, jolloin marenkiin jää kaunis raitakuvio. Levitä seos uunipannulle halkaisijaltaan 20 cm kokoiseksi ympyräksi ja paista 150 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

Jäähtyneen pohjan päälle vatkataan 2dl kermaa sekä marjoja oman maun mukaan. Vadelmat ovat meillä olleet kestosuosikkeja – simppeliä ja suklaisen marengin kanssa erinomainen parivaljakko.

Piknik sisällä Campo Viejo Cava -kuohuviinillä

Teksti: Paula Vanhanen

Paula on ruokamatkailua rakastava kotileipuri. Hän innostuu yhtälailla uusista ruokalöydöistä, kuin vanhoista perinteisistä ruoka-aarteista ja viehättyy Malbec-viinien kosiskelevista aromeista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi