Meil on sangriaa (ja karnevaalit)

Aurinko on laskemassa ja tummenevaa iltaa valaisevat terassin katossa kulkevat valonauhat. Meren tasaisen kohinan voi erottaa railakkaiden latinorytmien yli. Vieras nauru kuuluu jostain kaukaa. Punertava valo värjää rantahiekkaa, jossa liikuttelet varpaitasi musiikin tahtiin.

– Sangriaa? Ystäväsi enemmänkin varmistaa, kuin kysyy.

– Sangriaa.

Sangria on yksi niitä juomia, jotka kotioloissakin vievät suoraan sille ikimuistoiselle etelänreissulle, jossa nautittiin ystävien seurasta ja naurettiin katketakseen. Etenkin Suomen lyhyessä kesässä tuo ultimaattinen kesäjuoma tuntuu lähes tarpeelliselta lisältä, viimeiseltä silaukselta, joka luo kesätunnelman. Äkkiä ilma tuntuu aavistuksen lämpimämmältä ja aurinko kirkkaamalta (ja ystävät hauskemmilta).

Sangria on nyt trendikästä

Hedelmäinen Sangria on juuri nyt paitsi parhaan sesonkinsa alussa, myös trendikäs monellakin tapaa. Makeahko makumaailma ja suhteellisen matala-alkoholiprosentti vetoavat milleniaaleihin, jotka rakastavat juhlia rennosti mutta tyylillä. Myös juomien ”tuunaaminen” tuntuu kiehtovan yhä useampaa kuluttajaa. Siihen sangria onkin mitä oivallisin juoma, sillä reseptivaihtoehtoja on loputtomasti. Viinipohjana voi käyttää perinteisesti kuivahkoa espanjalaista punaviiniä, kuten Tempranilloa, mutta yhtä hyvin myös valko- tai roseeviiniä. Kokeilunhaluisempi sekoittaa sangriansa kuohuviinistä. Appelsiinimehu on varma valinta, mutta myös mehuilla voi leikitellä. Lisätyn sokerin määrää voi itse säädellä ja koristeeksi sopivat melkein mitkä tahansa hedelmät, marjat ja vaikka syötävät kukat.

Muistojen sangria

Myös tarinat ja historia juomien takana kiinnostavat nykypäivän nautiskelijaa. Cocktailbaarit pursuavat old school juomasekoituksia, joilla monella on vuosikymmenten, tai vuosisatojen historia. Näin myös espanjalaistaustaisella Sangrialla. Ja koska juomalla on pitkät perinteet ja sitä on nautittu ympäri maailmaa sukupolvien ajan, myös lähes jokaisella on jokin omakohtainen sangriaan liittyvä muisto. Epäilemättä monella siihen liittyy ”se joku tyyppi”, joka onki tarjoiluastiasta kaikki hedelmät imeytyneen alkoholin toivossa. Oli muisto romanttinen tai hauska, lämmin tai opettavainen, yksi asia on varma: jokainen tarina vahvistaa Sangrian asemaa yhtenä maailman parhaista jaettavista seurustelujuomista.

Lola Mola sangria Alkosta

Lola Mola Sangria - helppo ja laadukas, valmis tarjottava

Yksi vahvasti nouseva trendi ruoan ja juoman maailmassa on helppous. Kiireinen ja laatutietoinen ihminen odottaa saavansa laatua nopeasti ja turhaan aikailematta. Tästä esimerkkinä voidaan mainita esimerkiksi erilaiset ruoan kuljetuspalvelut, sekä kaupan hyllyltä löytyvät ja jatkuvasti kehittyvät valmiit juomasekoitukset. Myöskään Sangrian osalta ei tarvitse enää tyytyä nopeaan köyhän miehen versioon (pullo Spritea + halvin punkku), sillä laadukasta juomaa saa ostettua valmiina Alkon hyllyltä hurmaavassa lasipullossa. Nopean aikataulun emäntä tarjoilee juoman hyvin viilennettynä sellaisenaan, mutta jos aikaa jää, mukaan ei tarvitse heittää kuin koristeet ja voilá – upea booli on valmis tarjoiltavaksi!

Lola Mola Sangria 1L, 932848 11,98 €

Teksti ja kuvat: Jenni Karttunen

Jenni on alle kolmekymppinen hyvien ja trendikkäiden ruokien ja juomien rakastaja. Jennin kotikulmat Kalliossa tarjoavat loputtomat mahdollisuudet uusiin ravintolakokeiluihin ja työpaikka Pernod Ricard Finlandilla aitiopaikan uusien, trendikkäiden juomien testaamiseen.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi