Pikkujoulujen hitti - kaunis ja herkullinen tuorejuustokranssi

Loin pikkujoulusesonkiin näyttävän, mutta sitäkin simppelimmän hittireseptin. Tuorejuustotäytteinen kranssi valmistuu nopeasti ja ihastuttaa illantujaisissa varmasti. Kranssin sisuksessa maistuu tuoreet yrtit ja se on päällystetty ihanan suolaisilla oliiveilla, kapriksilla sekä aurinkokuivatuilla tomaateilla. Koko komeuden koristaa tuore aromikas rosmariini. Kranssi tarjoillaan rennosti suolaisten keksien kera.

Kranssin koristelussa on vain mielikuvitus rajana, siihen sopii myös upeasti erilaiset antipastot, lihaleikkeleet sekä juustot.

Oiva juomapari tälle pikkusuolaiselle on eteläafrikkalainen Namaqua Smooth Dry Red -punaviini. Tämä mehevä ja hilloinen tummanpuhuva herkku on keskitäyteläinen ja -tanniininen viini, jossa tulee esille punaherukan ja vadelman aromien lisäksi myös aavistus pippuria sekä savua. Viini on saatavilla 3 litran hanapakkauksessa, mikä osaltaan tekee siitä erinomaisen seurustelujuoman sekä viemisen pikkujouluihin. Näkisin, että tämä viini toimisi myös kivasti joulun pyhien illallispöydässä monipuolisena viinivaihtoehtona muun muassa liharuoille.

Pikkujoulujen tarjoilu ja viini

Pikkujoulujen tarjoilu ja viini


Tuorejuustokranssi

Tarvitset:
200 g ruohosipulituorejuustoa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
kourallinen hienonnettua ruohosipulia
kourallinen hienonnettua basilikaa
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
ripaus mustapippuria

Tarvitset myös:
Tuorekelmua

Koristeluun:
2 dl vihreitä oliiveja
2 dl mustia oliiveja
10 aurinkokuivattua tomaattia
1-2 rkl kapriksia
ruukku tuoretta rosmariinia

Lisukkeeksi:
valikoima erilaisia juusto- ja suolakeksejä

Juomasuositus:
Namaqua Smooth Dry Red -punaviini

Valmistusohje:
Aloita tuorejuustokranssin valmistus sekoittamalla tuorejuustot, ruohosipuli, basilika, lehtipersilja sekä mustapippurirouhe keskenään. Lado massa pitkulaiseksi pötköksi tuorekelmun päälle ja rullaa se kelmun sisälle. Tasoita ja muotoile massaa varovasti käsin tuorekelmussa ja laita se jähmettymään pakkaseen noin 45 minuutiksi. Ota massa pakasteesta, kuori se tuorekelmusta ja asettele se pyöreään muotoon tarjoiluvadille.

Koristele kranssi vihreillä ja mustilla oliiveilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, kapriksilla sekä rosmariinin oksilla. Tarjoile suolaisten keksien sekä Namaqua Smooth Dry Red -punaviinin kera.

Pikkujoulujen tarjoilu ja viini

Ihanaa pikkujouluaikaa,
-Heidi

Ps. Huomasithan, että heti postauksen alapuolella sijaitsevasta pinkistä boksista voit tilata uusimmat blogikirjoitukset kätevästi suoraan sähköpostiisi.

Teksti ja kuvat: Heidi Kjellman

Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.

Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi