Reilusti punaviiniä & uunisalaattia, kiitos!

Reilun kaupan viikkoa vietetään tänäkin vuonna viikolla 43, eli 21.-27.10. Viikon tarkoituksena on muistuttaa suomalaisia Reilun kaupan laajasta tuotevalikoimasta, sekä siitä miten meistä jokainen voi tehdä parempia ja reilumpia valintoja arkisilla kauppareissuillamme. Reilun kaupan tuotteet ovat myös kaupoissa tavallista paremmin esillä, eli kannattaa olla silmä tarkkana markettien hyllyjen välissä tämän suhteen.

Miksi valita Reilun kaupan tuotteita?

Reilu kauppa on sertifiointijärjestelmä kehittyvissä maissa viljeltäville ja valmistettaville tuotteille. Viljelijät ja tuottajat saavat työstään korvauksen, joka riittää elämiseen. Reilun kaupan tavoitteena on vähentää köyhyyttä reilun kaupankäynnin avulla. Reilun kaupan aspektit ulottuvat laajasti myös ympäristö- ja ihmisoikeushyötyihin, joista voit lukea lisää täältä.

Reilu kauppa näkyy myös viinivalikoimissa

Bruce Jack Pinotage & Cinsault on upea eteläafrikkalainen Reilun kaupan punaviiniuutuus, jonka makupariksi kehittelin herkullisen erityisesti syys- ja talvisesonkiin sopivan reseptin. Lämmin salaatti koostuu Reilun kaupan riisistä, uunipaahdetuista kasviksista, fetajuustosta sekä broilerifileestä, joka maustetaan Reilun kaupan hunajalla.

Bruce Jack Pinotage & Cinsault on erityinen viini Alkon valikoimassa, sillä kyseistä rypälesekoitetta ei ole ollut aikaisemmin saatavilla! Tämä keskitäyteläinen ja -tanniininen mehevä viini on loistava valinta vaaleiden ja keveiden liharuokien kaveriksi. Sen maussa on aistittavissa kirsikkaa, herukkaa, luumua sekä sopivaa mausteisuutta. Kyseinen viini soveltuu myös erinomaisesti seurustelujuomaksi tai loppuvuoden juhlien noutopöydän kruunuksi. Kolmen litran hanapakkaus kustantaa Alkossa 33,89 euroa.

Reilun kaupan viini Bruce Jack Pinotage & Cinsault

Uunipaahdettu broileri-fetasalaatti (4:lle)

Tarvitset:
1,5 dl Reilun kaupan riisiä
vettä keittämiseen

2 broilerin rintafilettä
oliiviöljyä paistamiseen
2 rkl Reilun kaupan hunajaa
sormisuolaa
Reilun kaupan mustapippurirouhetta

1 pkt (200 g) feta-juustoa
kourallinen ruusukaaleja
kourallinen pikkupaprikoita
pieniä terttutomaatteja
loraus oliiviöljyä
sormisuolaa
Reilun kaupan mustapippurirouhetta

Valmistusohje:
Laita riisi keittymään pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Riisin kypsyessä paahda broilerifileet kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä. Mausta kanat hunajalla, sormisuolalla sekä mustapippurirouheella. (Voit halutessasi ottaa kanoihin paistopinnan pannulla, ja loppukypsentää ne kasvisten kanssa uunissa.)

Asettele feta-juusto, halkaistut ruusukaalit sekä pikkupaprikat ja tomaatit leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Pirskottele juuston ja kasvisten päälle oliiviöljyä, sormisuolaa sekä mustapippurirouhetta. Paahda aineksia uunin keskitasolla noin 10-15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat ottaneet itseensä kauniin paahteisen ruskean pinnan.

Kokoa annos kumoamalla ylimääräisestä vedestä valutettu riisi lautasen pohjalle. Asettele paahdetut kasvikset, feta-juusto sekä viipaloidut broilerifileet riisin päälle. Tarjoile salaatti lämpimänä.

Juomavinkki:

Reilun kaupan Bruce Jack Pinotage & Cinsault -punaviini
Keskitäyteläinen, kirsikkainen, herukkainen, luumuinen, mausteinen.
Alkon tuotenumero: 405778
Hinta Alkossa: 33,89 € / 300 cl hanapakkaus

Reilun kaupan viini ja sille sopiva broileriresepti

Maukasta Reilun kaupan viikkoa toivottaen,

-Heidi

Ps. Huomasithan, että heti postauksen alapuolella sijaitsevasta pinkistä boksista voit tilata uusimmat blogikirjoitukset kätevästi suoraan sähköpostiisi.

Teksti ja kuvat: Heidi Kjellman

Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.

Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi