Rokkistaran pikkujoulut

Ahdistaako tiettyyn muottiin pusertautuminen? Tuntuuko juhlien järjestäminen suorittamiselta, jossa ainoa hyväksytty lopputulos on onnistua täydellisesi? Ottavatko jouluhössötys ja loputtomat pikkujoulut ylipäätään pannuun?

Aika kerätä kasaan rento porukka, löysätä nutturaa ja korkata Rocky Road Glögg, joka viittaa kintaalla perinteille ja kaikelle sille pikkutarkalle muiden oletusten mukaan elämiselle. Menoon mukaan sopii myös The Ugly Glühwein, joka on saanut inspiraationsa Ruma villapaita -buumista.

”Tatuointeja on vain linnakundeilla. Suklaata, pähkinöitä ja vaahtokarkkeja saa vain lauantaisin.” Ja pyh! Joskus kannattaa unohtaa normit ja viettää ilta rennommalla otteella, tässä muutaman kohdan vinkit rokahtavien pikkujoulujen järjestämiseen:

Vieraat ja kutsut

Älä suunnittele juhlia turhan pitkän ajan päähän. Kun saat inspiraation, buukkaa illanistujaisille ensimmäinen mahdollinen vapaa päivä. Kun aikaa turhalle hiomisella ja niuhottamiselle ei ole, sujuu sekä valmistautuminen, että itse ilta rennommissa merkeissä. Myöskään kutsujen turhan lyhyestä varoitusajasta ei kannata stressata: ne tulevat, jotka pääsevät. Ehkä tilaa olisi myös aveceille? Miten ihanaa ja jännittävää tavata välillä uusia ihmisiä!

Ohjelma

Kaikki haluavat, että vieraat viihtyvät omissa juhlissa. Mitään kiusallisia ryhmäleikkejä ei kuitenkaan tarvitse järjestää! Helppoa ja moneen makuun mukautuvaa ajanvietettä on esimerkiksi erilaisella rekvisiitalla varustettu kuvauspiste, jossa vieraat voivat illan aikana ottaa (täysin sekopäisiä) kuvia. Kuvausseinät ja -pisteet ovat tämän päivän juhlien taattu hitti! Voit varata paikalle vaikka hattuja, tekoviiksiä, tatuointihihoja, kylttejä tai melkein mitä tahansa muuta. Voit myös palkita kaikkein epäkorrekteimpaan tai rumimpaan villapaitaan tai asuun pukeutuneen juhlijan.

Mitä musiikkiin tulee, kyse on toki pikkujouluista mutta mitä tehdä, kun joululaulut alkavat valua jo marraskuussa toisesta korvasta ulos? Erilaisista musiikintoistopalveluista löytyy huikea määrä rockhenkisiä valmiita joululistoja, joista saattaisi löytyä joku sopivan erilainen soittolista. Kun jaksaa etsiä pienen hetken, voi löytää melkein mitä tahansa – raskaan musiikin joululauluista uudelleen sanoitettuihin ja ronskeihin versioihin jouluvirsistä.

Tarjoilut

Pikkujouluihin sopivat monenlaiset maut ja helpoimmillaan tarjoilut ovatkin erilaisia karkkeja ja sipsejä kulhoihin kaadettuina. Nälkäisemmälle väelle voi tilata pikkupurtavaa esimerkiksi Woltilla: tilatkaa useampaa lajia ja jakakaa annoksia! Voi synnin ja laiskuuden määrää, eikö se olekin ihana jakaa samanhenkisten rikoskumppaneiden kanssa? Juhlat kruunaa tottakai jälkkäreiden kuningas, monen ”guilty pleasure”, Rocky Road.

Rennomman asenteen rock pikkujouluihin valikoitui glögeiksi kaksi paitsi herkullisen makuista, aivan mielettömän kaunista pulloa: Rocky Road Glögg ja The Ugly Glühwein. Koska kumpikin tuote on valmistettu pilke silmäkulmassa, älä turhaan niuhota siitä, onko kaikille riittävästi samanlaisia glögimukeja. Näissä pikkujouluissa glögi (ja muutkin juomat) tarjoillaan ihan minkä värisistä ja kokoisista mukeista nyt vaan sattuu löytymään! Myös pahvimukit on sallittu. Glögien lisäksi kannattaa juhliin kuitenkin varata vähän muutakin juomaa, kuten kuohuviiniä tai roseviiniä. Hauskan alkudrinkin saat esimerkiksi sekoittamalla kuohuviinilasiin glögiä ja proseccoa:

Joulun tervetulomalja
4 cl Valkia talvimustikkaglögiä
+ Zonin proseccoa

Koristelut

Kuka niitä tarvitsee?

Lopputulos

Tärkeintä on viettää hauska ilta, ilman turhaa niuhotusta. Pidä mielessä, että mikään ei ole niin justiinsa ja rock on ennen kaikkea asennekysymys. Jos sä haluat tulla juhliin kaamean värikkäässä ja mauttomassa villapaidassa, tee se anteeksi pyytelemättä ja rohkeasti. Jos sun mielestä vaahtokarkit ja suklaa maistuu glögissä hyvältä, nauti siitä.

Kippis jouluhulinasta selviytymiselle!

Teksti ja kuvat: Jenni Karttunen

Jenni on alle kolmekymppinen hyvien ja trendikkäiden ruokien ja juomien rakastaja. Jennin kotikulmat Kalliossa tarjoavat loputtomat mahdollisuudet uusiin ravintolakokeiluihin ja työpaikka Pernod Ricard Finlandilla aitiopaikan uusien, trendikkäiden juomien testaamiseen.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi