Sienikauden herkullisimman reseptin kruunaa Castillo de Molina Reserva Pinot Noir

Loppukesä ja alkusyksy ovat suoranaista iloittelua ruoan saralla. Sadonkorjuu on käynnissä, ja sienikausi tekee jo lupaavasti tuloaan. Tämä postauksessa esitelty resepti on ollut mielessäni pitkään, ja nyt sienisadon kypsyttyä pääsen vihdoinkin jakamaan sen kanssanne. Vakiosienipaikkani sijaitsee onnekseni aivan mökkijoen rannassa, ja sieltä saan useimmiten noukittua juuri riittävän määrän sieniä tarpeisiimme. Syksyn herkullisin sieniresepti on hauska ja helppo. Rapeat kullanruskeat vohvelit saavat makua juustosta, ja niiden kanssa tarjoillaan superherkullista sieni-sipulipaistosta. Koko komeuden kruunaa pehmeä ja täyteläinen smetana.

Valitse sieniaterialle Castillo de Molina Reserva Pinot Noir

Reseptin juomaparina toimii palkittu, ihastuttavan marjaisa ja raikas Castillo de Molina Reserva Pinot Noir –punaviini. Sen tuoksussa on aistittavissa mansikkaa, marjaisuutta ja tammea. Väriltään tämä kaunotar vivahtaa oranssin sävyihin. Makumaailmaltaan se on keskitäyteläinen ja mausteinen, aavistuksella kirsikkaa, karpaloa ja vaniljaa. Kokonaisuudessaan erittäin laadukas viini, jonka hinta-laatusuhde on erinomainen. Alkon valikoimasta löytyvät pullo ja hanapakkaus sopivat vegaaneille ja ovat Certified Sustainable Wine of Chile -sertifioituja, kaikkien muiden Castillo de Molina -viinien tapaan.

Ruisvohvelit sienitäytteellä (4:lle)

Vohvelitaikina:
Tarvitset:
3 dl maitoa
2 dl (juusto-sipulimaustettua) ruokakermaa
3 kananmunaa
1 dl Emmental-juustoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,25 dl sulatettua voita

Paistamiseen:
voita

Vohveleiden valmistusohje:
Mittaa maito ja ruokakerma kulhoon. Riko kananmunat taikinapohjaan ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää seokseen vielä juustoraaste, vehnäjauhot, ruisjauhot, leivinjauhe, suola sekä sulatettu voi. Sekoita taikina kertaalleen ja anna sen turvota tovi ennen paistamista. Laita vohvelirauta kuumenemaan. Paista vohvelit voissa rapean kullanruskeiksi.

Sienitäyte:
Tarvitset:
3 isoa sipulia
2 l kantarelleja
4 rkl voita

Lisukkeeksi:
2 dl smetanaa

Täytteen valmistusohje:
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voissa kunnes ne muuttuvat pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Siirrä kuullotetut sipulit toviksi sivuun odottamaan. Putsaa kantarellit huolellisesti ja kumoa ne kuumalle paistinpannulle. Anna nesteen haihtua, ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa sienten joukkoon puolet voista sekä jo kuullotetut sipulit. Laske lieden lämpötila keskilämmölle. Anna seoksen tekeytyä pannulla vielä muutaman minuutin ajan.

Annoksen kokoaminen:
Kumoa sieni-sipuliseos vohveleiden päälle. Viimeistele annos nokareella smetanaa.

Juomasuositus:
Castillo de Molina Reserva Pinot Noir
11,99 € / 75 cl pullo

Castilo de Molina Reserva Pinot Noir
35,99 € / 300 cl hanapakkaus



Viinisuositus sieniaterialle

Herkullista sienisyksyä toivotellen,
-Heidi

Ps. Huomasithan, että heti postauksen alapuolella sijaitsevasta pinkistä boksista voit tilata uusimmat blogikirjoitukset kätevästi suoraan sähköpostiisi.

Teksti ja kuvat: Heidi Kjellman

Olen kolmekymppinen helsinkiläinen foodie ja ruokabloggaaja. Inspiroidun sesonkien laadukkaista raaka-aineista ja kotikeittiössäni kokkaillaan useimmiten hyvää arkiruokaa varsin rennolla otteella. Vapaa-ajalla minut löytää todennäköisimmin kalasta Lapin erämaasta tai täplärapujahdista Kymijoelta.

Lue lisää Heidin Tiskivuoren Emäntä -blogista.

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi