Treffi-ilta Sami Kurosen tapaan

Treffi-ilta tiedossa? Ravintolan sijaan haluat itse säväyttää keittiössä ja tehdä vaikutuksen deittiisi? Pimeneviin syys- ja talvi-iltoihin istuu täydellisesti hyvä pihvi annokselle sopivan punaviinin kera.

Tällä kertaa mietimme keittiömestariveljeni Pasin kanssa makupaletin valmiiksi ja sinun tehtäväksesi jää vain tehdä ne helpohkot taiat köökin puolella ja lunastaa lippu illalliskumppanin sydämeen. Annoksesta saa helposti loihdittua myös ulkoisesti fine dine -tasoisen setin.

Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignonin mausteisuus ja sopiva täyteläisyys eivät jää annoksen voimakkaiden makujen alle, vaan täydentävät niitä. Annoksesta löytyy porkkanan makeutta, juurisellerin karvautta ja kastikkeesta yrttisyyttä ja marjaisuutta. Tätä makumaailmaa viinin kypsä marjaisuus ja hilloisuus tukee hienosti.

Älä unohda kynttilöitä ja hyvää tunnelmamusaa ;)

NAUDAN ULKOFILEETÄ, JUURISELLERIPYREETÄ JA MUSTAHERUKKAKASTIKETTA

Viinisuositus: Castillo de Molina Reserva Cabernet Sauvignon

Kahdelle

300 g naudan ulkofileetä
Timjamin oksia
2 valkosipulin kynttä

400 g juuriselleriä
Maitoa
Suolaa
50 g voita

2 porkkanaa
4 kpl broccolinia eli varsiparsakaalia

MUSTAHERUKKAKASTIKE

4 dl vettä
½ lihaliemikuutio
3 timjamin oksaa
1 dl mustaherukkaa
Nokare voita

Poista fileestä mahdolliset kalvot. Mausta suolalla ja mustapippurilla kauttaaltaan. Laita filee kelmun päälle, laita fileen päälle timjamin oksia ja valkosipulia paloina. Kääri tiukkaan kelmuun ja anna maustua huoneenlämmössä puolisen tuntia.

Tee sitten juuriselleripyree. Kuori juuriselleri ja pilko pienemmiksi paloiksi. Laita juurisellerit kattilaan ja lisää maitoa sen verran että juuriselleripalat lähes peittyvät. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes juurisellerit ovat täysin kypsiä. Kaada neste talteen siltä varalta, että tarvitset sitä pyreen löysentämiseen. Lisää voi juurisellerien joukkoon ja mausta suolalla. Soseuta sauvasekoittimella. Jos sose on liian paksua, ohenna sitä keitinliemellä.

Kuori porkkanat ja halkaise pitkittäin. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Lisää porkkanat, kypsennä pari minuuttia. Lisää broccolinit ja keitä vielä minuutin verran. Jäähdytä kylmässä vedessä.

Kuumenna uuni 130 asteeseen. Laita paistinpannuun voita ja kuumenna. Laita timjamin oksat ja valkosipulit lihan pinnalta pannulle lihan kanssa. Ota lihaan väri kauttaaltaan kuumalla pannulla ja valele lihaa voilla paiston aikana. Laita lihat uunipellille, laita lihan paksuimpaan osaan paistomittari ja aseta tavoitelluksi sisälämpötilaksi 58 astetta mikäli haluat lihan mehevä mediumiksi. Kun sisälämpö on saavutettu, anna lihojen vetäytyä kymmenisen minuuttia.

Tee lihojen vetäytymisen aikana kastike. Laita kaikki aineet kattilaan lukuun ottamatta voita ja keitä kasaan niin että jäljellä on enää puolet nesteestä. Siivilöi. Lisää kylmä voinokare ja vatkaa voimakkaasti.

Ota vielä kasviksiin paistopinta pannulla, leikkaa liha syiden vastaisesti ja kokoa annos.

Sami Kuronen | Juomavinkki blogi

Sami Kuronen

Sami Kuronen on pitkänlinjan radio- ja TV-persoona joka hurahti ruoanlaittoon pikkuveljensä Pasin innoittamana reilu kymmenen vuotta sitten. Vapaa-ajallaan tämä 9- vuotiaan tyttären isä tykkää pitää itsestään huolta joko lenkkipolulla, kuntosalilla tai golf-viheriöllä. Hengen ravintoa tarjoilee musiikki monessa eri muodossaan. Ruoanlaittajana Sami rakastaa selkeitä makuja kauniisti esille pantuna.

Seuraa Samia Instagramissa @samikuronen

Pasi Kuronen | Juomavinkki blogi

Pasi Kuronen

Pasi Kuronen on työskennellyt 23 vuotta eri keittiöissä, joista 16 vuotta keittiömestarina. Hän erikoistui alallaan lähiruokaan ja loikin aikanaan Turkuun kaupungin ensimmäisen lähiruokaravintolan.

Lähiruokapiireissä arvostettu Pasi jätti ammattikeittiöt taakseen syksyllä 2017 ja toimii nyt Mimis Kotipellon puutarhan palveluksessa myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen ammattilaisena.

Seuraa Pasia Instagramissa @kurosenpasi

Tilaa uusimmat blogipostaukset sähköpostiisi