Raikas Zonin Prosecco myös luomuna

Zonin Proseccoa kaadetaan lasiin.
Kuva: Sari Spåra
12.06.2021

Zonin Prosecco on yksi Italian rakastetuimpia proseccoja eikä se ole ihme, sillä onhan Zoninilla jo 200-vuotiset perinteet viinin valmistuksesta. Alkossa Zoninin proseccoja on saatava useassa eri pullokoossa, luomuna sekä roseena. Zonin Proseccot ovat makumaailmaltaan raikkaita sekä hedelmäisiä ja helposti nautittavana ne sopivat monen makuun. 

Zonin Prosecco 37,5 cl pullossa kahdelle 

Proseccojen helposti lähestyttävä makumaailma lienee yksi suurimmista syistä siihen, että prosecco on noussut trendien aallonharjalle ja monen suosikki kuohuvaksi ympäri maailmaa - myös meillä Suomessa. Tankkikäymismenetelmällä valmistetut proseccot sisältävät vähemmän alkoholia ja ne ovat tyyliltään kevyempiä ja pehmeähappoisempia kuin vaikkapa pullokäymismenetelmällä valmistetut samppanjat tai cavat. Zonin Proseccon makumaailma onkin ihanan heleä ja raikas.

Zonin Prosecco Brut tulee Koillis-Italian vehreistä maisemista Coneglianon ja Valdobbiadenen laaksoista ja se valmistetaan 100 % Glera-rypäleestä. Monipuolinen Zonin Prosecco sopii niin maljajuomaksi, erilaisten ruokien kanssa tarjottavaksi kuin cocktailien aineisosaksi. Zonin Proseccoa on saatavana myös luomuna. Zonin Prosecco Organic Extra Dry on kuiva luomuprosecco, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Pienen 37,5 cl pullokoon ansiosta se on kätevä valinta silloin, kun kilistelijöitä on vähemmän. 

Suosittelemme, että herkuttelet Zonin Proseccojen kanssa hieman kevyempiä ruokia vaikkapa friteerattuja scampeja ja papaijasalaattia tai parmankinkulla, artisokilla ja pähkinöillä ryyditettyä kesäsalaattia. Tai miksipä et julistaisi rentoa pasta- ja tortillaillallista lasillisella luomuproseccoa?

Proseccosta valmistat myös ihanan raikkaat drinkit ja cocktailit, joita voi tuunata vaikkapa kauden marjoilla, hedelmillä tai tuoreilla yrteillä. Kuohuviinidrinkkiin kannattaa valita kuiva ja kevyt prosecco, sillä näin myös muut raaka-aineet korostuvat eikä juomasta tule liian makea. 

Tiesitkö tämän Proseccosta?

  • Proseccoa ei kannata varastoida pitkiä aikoja, sillä se on parhaimmillaan nuorena ja tuoreena.
  • Proseccosta 85 % täytyy olla valmistettu Glera-rypäleestä, ja vain 15 % Proseccosta voi olla muita rypäleitä, joita ovat muun muassa Verdiso, Bianchetta Trevigiana, Chardonnay ja Perera.
  • Prosecco voi olla väriltään myös roseeta.
  • Parhaat Proseccot tulevat Veneton ja Friuli-Venezia Giulian alueilta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!