Rocca di Montemassi tuo Toscanan auringon pimeisiin syysiltoihin

Rocca di Montemassi Sangiovese on pehmeän täyteläinen uutuuspunaviini Toscanan Maremmasta. Kokeile tätä laadukasta punaviiniä sellaisenaan viltin alla, takkatulen äärellä tai kokkaa viinin seuraksi esimerkiksi peuran ulkofilettä.

Välimeren rannikolla, Maremmassa sijaitseva Rocca di Montemassin viinitila siirtyi Zoninin perheen omistukseen vuonna 1999. Viinitilan tarhat on istutettu Montemassin aurinkoisille kukkuloille, jotka tarjoavat erinomaiset edellytykset Sangiovesen viljelyyn.

Rocca di Montemassi Sangiovese on täyteläinen ja keskitanniininen punaviini ja se sopii erinomaisesti nautittavaksi sellaisenaan tai toscanalaisittainkin perinteikkäiden hieman riistaisan makuisten peuraruokien seurana. Kokeile esimerkiksi Alex Nurmen peuraa ja ohra-kaalipaistos -reseptiä.

Peuraa ja ohra-kaalipaistosta

Ohje 4:lle

Peura
1,2 kg peuran kalvotonta sisäpaistia ja ulkofileetä
2 tl suolaa
mustapippuria

Mausta peura kauttaaltaan.
Paista lihaan pannulla kaunis väri, noin 1 minuutti per puoli.
Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 52-54 astetta (noin 45 min.).
Kääri valmis liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
Leikkaa siivuiksi ja tarjoile lisäkkeiden kanssa.

Ohra-kaalipaistos
1 kpl (noin 600 g) pieni kaali
1 sipuli
100 g pekonia
200 g ohrasuurimoita
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
hunajaa

Kuutioi pekoni, suikaloi kaali ja leikkaa sipuli lohkoiksi.
Laita pekoni kylmälle pannulle ja anna ruskistua rapeaksi. Lisää sipuli sekä kaali ja paista kypsän rapeaksi. Lisää lopuksi keitetty ohra ja mausta suolalla sekä hunajalla.

Rocca di Montemassi Sangiovese on saatavilla Alkon tilausvalikoimasta kätevässä kolmen litran hanapakkauksessa.

Rocca di Montemassi Sangiovese
Italia, IGT Toscana
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, marjainen, aromikas
300 cl • 39,79 €
Rypäle: Sangiovese 100 %
Tuotenumero: 932148

MEHEVÄ & HILLOINEN

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi