Tyylikkäät mocktailit valmistat helposti kotibaarissa

Mocktail, alkoholiton bellini -drinkki ja shaker.
Kuva Mika Koivula, Kotibaari.
28.02.2022

Herkulliset ja juhlavat alkoholittomat drinkit 

Viime vuosien hyvinvointi- ja terveellisyystrendien myötä myös alkoholittomat ja matala-alkoholiset juomat ovat kasvattaneet suosiotaan. Nykyään on myös helppo olla holiton, sillä kaupoissa riittää valikomaa niin viineissä, kuohuviineissä kuin muissa juomissa. Ravintoloissa trendi näkyy mocktailien eli alkoholittomien cocktailien suosion kasvuna. Kun mocktail valmistetaan laadukkaista alkoholittomista viineistä ja kuohuviineistä, ei sen maku, värit tai tyyli jää jälkeen alkoholillista sisaristaan. Ja mikä parasta, mocktailien valmistaminen on hauskaa ja onnistuu mukavasti myös kotibaarissa. Pyysimme Kotibaarin Mika Koivulaa suunnittelemaan alkoholittoman kuohuviinin Gran Campo Viejo Sparkling 0 % ja alkoholittoman Jacob's Creek UnVined Rieslingin-valkoviinin ympärille viisi herkullista mocktailia. Näitä klassikkojen alkoholittomia versiota sekä spritzer-trioa on ihana nautiskella vaikkapa aktiivisen talvilomapäivän päätteeksi.

Bellintea- ja Campomilla-mocktailit

Bellintea on alkoholiton versio suositusta klassikko Bellini-cocktailista. Drinkin valmistus vaatii hieman vaivaa, mutta maku on taivaallinen ja kaiken vaivan väärti. Mocktail valmistuu alkoholittomasta kuohuviinistä sekä tee-persikkapyreestä. Löydät ohjeet tästä linkistä alkoholittoman Belliniin. valmistamiseen.  

Campomilla 75 -mocktail on puolestaan alkoholiton versio klassisesta French 75 -cocktailista ja mitä mainioin drinkki niin seurusteluun kuin myös aperitiiviksi ennen illallista. Herkullisen drinkin salaisuus on espanjalaisessa alkoholittomassa Gran Campo Viejo Sparkling 0 % -kuohuviinissä sekä itsetehdyssä camomillasiirapissa. Löydät ohjeet tästä linkistä tähän upeaan mocktailiin

Alkoholiton Gran Campo Viejo Sparkling 0 % on peräisin Sant Sadurí d´Anoian -kylästä Penedeksen alueelta Espanjasta. Tämä laatu kuohuviini on maultaan puolikuiva, hedelmäinen, sitruksinen ja tasapainoinen. Se valmistetaan ensin valkoviiniksi cavan valmistuksessa käytetyistä "perusviineistä", jonka jälkeen siitä poistetaan alkoholi ei lämpöä vaan painetta hyödyntäen, jolloin viinin luonnolliset aromit säilyvät. Lopputuloksena on maultaan tasapainoinen ja ryhdikäs alkoholiton, mukavasti kupliva kuohuviini, josta on helppo pyöräyttää elegantit mocktailit niin juhlaan kuin arki-iltojen iloksi. 

Alkoholiton Spritzer-trio

Alkoholiton Jacob's Creek UnVined Riesling -valkoviinistä pyöräytät raikkaan Pompelmon, jonka valmistukseen tarvitset myös kylmäsuodatettua teetä. Pompelmo rakennetaan rennosti viinilasiin, viilennetään jäillä ja koristellaan tuorekurkulla. Ohjeet löydät täältä Pompelmo-mocktailin ja kylmäsuodatetun teen valmistukseen.

Jos etsit hieman makeampaa vaihtoehtoa, on suloisen Pinkki punaherukka spritzer juuri sinulle. Tämä mocktail on nimittäin paitsi väriltään myös maultaan melkoinen herkku: sen aavistuksen karkkiseen makuun tonic-vesi tuo sopivaa kuivuutta. Ohjeet löytyvät täältä mocktailin valmistukseen. 

Hedelmäisten drinkkien ystäville suosittelemme Veriappelsiini-aprikoosi spritzeriä, jonka aurinkoinen väri antaa jo lupauksen hedelmäisestä ja raikkaasta makuelämyksestä. Ohjeet löydät täältä.   

Australialainen Jacob's Creek UnVined Riesling -valkoviini on puolimakea, hapokas, kypsän viherpäärynäinen, aprikoosinen, kevyen limettinen ja hennon kukkainen alkoholiton valkoviini. Se sopii paitsi seurusteluviiniksi, myös mocktailien pohjaksi sekä ruokapöytään vaikkapa aasialaisen maustetun ruoan, kevyiden kalaruokien ja salaattien seuraan.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!