Castillo de Molina Reserva Pinot Noir - loistoviini syksyn sieniruuille

Syksyllä sienet saapuvat ruokapöytään. Sienestäjällä kausi jatkuu liki talveen saakka, sillä esimerkiksi suppilovahverot eivät kaihda pientä lumisadettakaan. Raa'at sienet ovat viinin seurana lähes mahdoton ajatus, mutta oikein valmistettuina sienet ja viini ovat erinomaisen herkullinen yhtälö.

Viinivalinta riippuu sienilajikkeesta ja ruoan valmistustavasta. Castillo de Molina Reserva Pinot Noir on loistovalinta esimerkiksi sienipaistoksen tai täyteläisen tumman metsäsienikastikkeen kumppaniksi. Erinomainen pari viinille on myös huippukokki Alex Nurmen metsäsienirisottoa.

Sienirisotto à la Alex

200 g risottoriisiä
1 L metsäsieniä viipaloituna
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 dl Castillo de Molina Reserva Chardonnay -valkoviiniä
n. 4 dl kasvislientä
1 dl parmesanjuustoa raastettuna
1 dl ruohosipulia ja/tai basilikaa hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää riisit ja sipulit, ja kuullota niitä kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Sekoita joukkoon viipaloidut sienet ja kuullota vielä hetki.

Kaada sekaan viini ja anna nesteen haihtua. Lisää kasvisliemi pienissä erissä välillä haihduttaen. Kypsennä kunnes riisi on napakan kypsää. Mausta risotto parmesan-juustoraastella, tuoreilla yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.

Viinisuositus:

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir on saatavilla sekä 75 cl pullossa että riittoisassa kolmen litran hanapakkauksessa.

Castillo de Molina Reserva Pinot Noir
Chile, Curicó Valley
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, kevyen tamminen.
MARJAISA JA RAIKAS

75 cl • 11,99 € • Tuotenumero: 455377

300 cl hanapakkaus • 34,98 € • Tuotenumero: 469248

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi