Mystisen hyvät joulupöydän viinit

Huippulaadukkaasta Gato Negro 9 Lives Reserve -viinisarjasta löytyy upeat joulupöydän viinit. Sarjan kolme laatuviiniä ovat myös laadukas lahja ja maistuvat myös sellaisinaan seurusteluviineinä. Kaikki sarjan viinit on saatavana Alkosta juhlavissa 75 cl pulloissa ja kaksi tyylikkäissä 300 cl hanapakkauksissa. Laadukkaiden viinien valmistukseen käytetään aina vain Viña San Pedron viinitarhojen parhaita rypäleitä.

Joulupöydän viinit kinkun kaveriksi

Joulupöydän viinit kannattaa valita huolella. Kun ruokaan on panostettu, myös viinien tulee olla laadukkaita. Kinkku, tuo suomalaisten rakastama joulupöydän hiljaksiin kypsynyt herkku, ansaitsee ennen kaikkea arvoisensa viinin. Chilen Central Valleysta tuleva Gato Negro 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon on kansainvälisesti palkittu laatu viini, jonka tyyli ja maku ovat myös suomalaisten viinin ystävien mieleen. Viinin 300 cl hanapakkaus voitti hopeaa Vuoden Viinit 2017 -kilpailussa ja sai samassa kilpailussa kunniamaininnan vuonna 2018.

Monikäyttöisen punaviinin maku on täyteläinen ja keskitanniininen, boysenmarjainen, mansikkainen, mustaherukkainen, suklainen ja mausteinen. Se on erinomainen joulupöydän kinkun kaveri ja myös mainio viini suklaaherkkujen seurassa. Ja toimii toki sellaisenaan seurusteluviininä. Alkon Mehevä & hilloinen -kategoriaan kuuluva viini löytyy vakiovalikoimasta kahdessa pakkauskoossa.

Gato Negro 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon 3 litran hanapakkaus ja 75 cl pullo

Gato Negro 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon
300 cl hanapakkaus, Alkon tuotenumero 904598, hinta 33,98 € (11,33 €/l)
75 cl, Alkon tuotenumero 952337, hinta 10,59 € (13,99 €/l)

Joulupöydän viini kalaherkkujen seuraan

Niin ikään Chilen Central Valleysta tuleva Gato Negro 9 Lives Reserve Sauvignon Blanc on maultaan kuiva, hapokas, sitruksinen, greippinen ja herukanlehtinen. Se on hyvä kaveri suomalaisen joulupöydän kalaherkuille. Viini on nappivalinta myös äyriäisille, kasvisruoille ja miedoille juustoille. Alkon Vivahteikas & ryhdikäs -kategorian valkoviini kuuluu Alkon tilausvalikoimaan ja on saatavana kahdessa pakkauskoossa. Kun tilaat viinin Alkon verkkokaupasta, saat sen haluamaasi Alkon myymälään parissa arkipäivässä. Viiniä löytyy suoraan myös Alkon hyllyistä ympäri Suomen: myymäläsaatavuuden voit tarkistaa Alkon verkkosivuilta.

Gato Negro 9 Lives Reserve Sauvignon Blanc 3 litran hanapakkaus ja 75 cl pullo

Gato Negro 9 Lives Reserve Sauvignon Blanc
300 cl hanapakkaus, Alkon tuotenumero 946018, hinta 33,50 € (11,17 €/l)
75 cl, Alkon tuotenumero 929707, hinta 10,59 € (13,99 €/l)

Juustojen seuraan ja possun pariksi

Gato Negro 9 Lives -perheen uusin tulokas Reserve Malbec tulee Argentiinan Mendozasta, jonka viinilaaksoissa tuotetaan tänä päivänä maailman parhaat Malbec-viinit. Ne ovatkin argentiinalaisen viinikulttuurin symboli. Kuten koko viiniperhe, myös ”Argentiinan serkku” valmistetaan aina Viña San Pedron viinitarhojen parhaista rypäleistä.

Keskitäyteläinen ja keskitanniininen Gato Negro 9 Lives Reserve Malbec kuuluu Alkon Mehevä & hilloinen -kategoriaan. Sen maku on kirsikkainen, herukkainen, salmiakkinen ja mausteinen. Viini on erityisen hyvä valinta voimakkaille joulupöydän juustoille, mutta sopii myös possun pariksi. Punaviini on saatavana Alkon vakiovalikoimassa 75 cl pulloissa.

Gato Negro 9 Lives Reserve Malbec, 75 cl valkoviinipullo

Gato Negro 9 Lives Reserve Malbec
75 cl, Alkon tuotenumero 914717, hinta 11,08 € (14,64 €/l)

Kaipaatko inspiraatiota kokkailuun?

Tutustu Gato Negron resepteihin: Hunaja-limeporsas, Yhdeksän elämän suklaaherkku ja Kolmen pippurin härän ribsit punaviinikastikkeella.

Gato Negro 9 Lives Reserve - joulupöydän viinit

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi