Jacob's Creek Double Barrel Shiraz ja julkkiskokki Tom Kimen suunnittelema menu

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz on viskitynnyreissä viimeistelty punaviini. Sen pehmeä maku sopii nautittavaksi sellaisenaan, mutta tämän lisäksi viini on erinomainen ruokaviini. Englantilaisen julkkiskokki, Tom Kimen, reseptiikka sopii täydellisesti yhteen Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -viinin makumaailman kanssa.

Tee herkullinen vuohenjuusto-päärynäsalaatti alkupalaksi ja valitse pääruuaksi joko thai-vartaat chilivinegrettellä tai välimerelliset, mausteiset lammaspullat karpalo-kranaattiomenasiirapilla. Tom Kimen huikea taito yhdistellä suolaisen, makean ja happaman makumaailmoita ja Jacob's Creek -viinitalon ainutlaatuinen viini-innovaatio yhdistää täydellisesti ruokamaailman ja viinintuotannon huiput.

Jos rakastat unohtumattomia makuelämyksiä ja erityisen hyviä viini-ruokayhdistelmiä, on tämä menu juuri sinulle.

Lue lisää viskitynnyriviimeistellystä Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -punaviinistä tästä linkistä.

MAUSTEINEN VUOHENJUUSTO-PÄÄRYNÄSALAATTI

Resepti 4-6:lle.

Tarvitset:

2 päärynää
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettuja korianterinsiemeniä
½ tl mixed spice -mausteseosta
½ tl maustepippuria
suolaa
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

200 g pehmeää vuohenjuustoa murennettuna
50 g paahdettuja manteleita
½ appelsiinin mehu
1 sitruunan mehu
1 tl punaviinietikkaa
100 g vesikrassin lehtiä
3 vartta lehtipersiljaa
1 rkl hasselpähkinäöljyä

Tee näin:

1. Kuori päärynät ja leikkaa ne neljään osaan. Poista siemenkodat ja leikkaa jokainen osa vielä kolmeen osaan.
2. Sekoita kuivat mausteet keskenään kulhossa, lisää joukkoon oliiviöljy ja päärynät. Sekoita.
3. Lämmitä paistinpannu liedellä. Kypsennä päärynöitä kahden minuutin ajan kultakin puolelta niin, että ne saavat kullanruskean värin pintaan.
4. Poista pannu liedeltä ja lisää joukkoon appelsiinin ja sitruunan mehut sekä punaviinietikka.
5. Kun päärynät ovat jäähtyneet, murusta niiden sekaan vuohenjuusto. Revi päärynöiden ja vuohenjuuston sekaan vielä vesikrassi ja lisää joukkoon oliiviöljyä.
6. Sekoita kaikki varovasti sekaisin ja lisää lehtipersiljat.
7. Annostele salaatti lautasille, ripottele päälle paahdetut mantelit ja hasselpähkinäöljyä.

THAI-VARTAAT JA CHILIVINEGRETTEÄ

Tämän reseptin mausteiden yhdistelmä on yksi thai-keittiön vanhimmista. Valkopippuria on käytetty vuosisatojen ajan tuomaan tulisuutta mausteiseen ruokaan. Näin tehtiin jo ennen kuin portugalilaiset toivat chilin mukanaan aasiaan Etelä-Amerikasta 1500-luvulla.

Tämä mausteiden yhdistelmä on tulinen, makea, suolainen ja hapan, ja se korostaa erinomaisesti naudanlihan aromeja.

Liha voidaan myös grillata paistamisen sijaan. Mitä tahansa kypsennysmetodia käytetäänkään, lihasta tulisi tulla rapeaa ja kullanruskeaa ulkopuolelta ja puolikypsää sisäpuolelta.

Resepti 4-6:lle.

Valmisteluaika 20 minuuttia. Paistoaika 10 minuuttia.

Tarvitset:

400 g mureaa naudanlihaa, joko rump steak, ulkofile tai välikyljys
soijakastiketta
valkosipulimausteseosta
3 korianterinjuurta puhdistettuna ja pilkottuna (jos ei ole saatavilla, voit käyttää varren alaosaa, pestynä ja hienonnettuna)
2 siivua inkivääriä
½ tl five spice -mausteseosta
¼ tl jauhettua kurkumaa
½ tl jauhettua korianteria
suolaa
15 kokonaista valkopippuria
kasvisöljyä paistamiseen
20-30 korianterinlehteä

Tee näin:

1. Poista lihoista ylimääräinen rasva ja jänteet. Leikkaa lihat 2-3 cm kuutioiksi.
2. Marinoi lihat 2 ruokalusikallisessa soijakastiketta ja jauhettua mustapippuria.
3. Valmista mausteseos: Murskaa korianterinjuuret ja valkopippurit morttelissa. Lisää inkivääri ja kuivat mausteet. Murskaa, kunnes kaikki on hyvin sekaisin. Seoksesta tulee karkeaa tahnaa.
4. Sekoita lihat ja mausteseos keskenään.
5. Lämmitä 3-4 ruokalusikallista öljyä wokkipannussa. Kun pannu on kuuma, lisää lihat mausteineen pannulle. Paista, kunnes lihat ovat saaneet kullanruskean värin pintaan, eli kahdelta puolelta noin kaksi minuuttia per puoli.
6. Poista öljy lihojen joukosta ja anna lihojen levätä muutaman minuutin ajan.
7. Koristele korianterinlehdillä.

THAI CHILI-VINEGRETTE

Tämä herkullinen ja koukuttava thai-kastike sopii täydellisesti minkä tahansa grillatun tai paahdetun lihan seuraan. Erityisesti se sopii mausteisen naudan paahtopaistin kanssa.

Kastike saa tulisuutta chilistä, happamuutta vinegrettestä ja limestä ja makeutta sokerista. Lisäksi makuun yhdistyy lihan mausteisuus ja makeus. Täydellinen yhdistelmä makumaailmaltaan.

Tarvitset:

2 pitkää punaista chiliä hienonnettuna ja siemenet poistettuna
4 cm pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
¼ tl suolaa
¼ tl sokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
1 limen mehu
3 rkl vettä

Tee näin:

1. Hienonna morttelissa pilkottu chili, raastettu inkivääri ja hienonnettu valkosipuli. Lisää suola ja sokeri ja sekoita tasaiseksi tahnaksi
2. Lisää joukkoon viinietikka ja limen mehu. Ohenna kastiketta kolmella ruokalusikallisella vettä. Lisää hieman sokeria, jos on tarve. Sokeri poistaa etikan pistävyyttä.

MAUSTEISET LAMMASPULLAT KARPALO-KRANAATTIOMENASIIRAPILLA

Makeaa, mausteisen tulista, rustiikkista ja välimerellistä. Tätä enempää lihapulla-annokselta ei voi toivoa.

Tämän annoksen maku on vaikuttava ja niin herkullinen. Näiden lihapullien kanssa kannattaa tarjoilla jotain neutraalinmakuista, sillä itse lihapullien maku on niin runsas. Valitse lisukkeeksi esimerkiksi grillattuja kasviksia ja paljon leipää.

Tarvitset:

1 rkl oliiviöljyä
1 pieni punasipuli kuutioituna
300 g kuivattuja karpaloita
200 ml vettä
1 rkl sokeria
1 sitruunan mehu
2 rkl granaattiomenasiirappia

500 g lampaan jauhelihaa
1 sipuli pieneksi silputtuna
2 valkosipulinkynttä
2 pientä kuivattua punaista chiliä
2 tl jauhettua korianteria
puolikas puska lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria

Tee näin:

1. Hienonna sipuli ja jaa määrä kahteen osaan. Lämmitä paksupohjainen paistinpannu, lisää pannulle oliiviöljy ja sipulit. Kuullota sipuleita 3-4 minuutin ajan. Lisää joukkoon kuivatut karpalot.
2. Lisää joukkoon vesi, sokeri ja granaattiomenasiirappi.
3. Kuumenna kiehumispisteeseen asti, jonka jälkeen pienennä levyn lämpötilaa. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia, kunnes kastike on paksua ja siirappista.
4. Poista kastike liedeltä ja lisää sitruunan mehu ja maista. Muista, että lihapullat tulevat olemaan suolaisia, vahvanmakuisia ja pippurisen tulisia.

Valmista kastikkeen kiehuessa lihapullat:
5. Leikkaa valkosipulinkynsi kahtia ja poista kynnen sisältä sen vihreä osa.
6. Pilko kuivatut chilit pieneksi. Lisää joukkoon suolaa, valkosipulinkynsi, korianterijauhe ja murskaa ne tahnaksi.
7. Lämmitä paksupohjainen pannu ja lisää hieman oliiviöljyä.
8. Paahda maustetahnaa, kunnes siitä tulee tuoksuvaa ja aromaattista, noin kahden minuutin ajan.
9. Lisää loput pilkotuista sipuleista ja paahda vielä neljän minuutin ajan.
10. Poista tahna pannulta.
11. Laita paistettu sipuli-maustetahna kulhoon lampaan jauhelihan kanssa.
12. Pilko hieman lehtipersiljaa ja lisää jauhelihaseokseen. Mausta vielä hyvin suolalla ja pippurilla. Sekoita.
13. Pyöritä lihapullataikinasta kirsikkatomaatin kokoisia lihapullia.
14. Lämmitä paksupohjainen paistinpannu hieman yli keskilämmön. Paista lihapullat pienissä erissä niin, että ne saavat kauttaaltaan kullanruskean värin. Valuta lihapullista ylimääräinen rasva pois talouspaperin päällä.
Vaihtoehtoisesti voit grillata lihapullat, jolloin ne saavat grillistä lisää makua.
15. Sekoita lihapullat karpalokastikkeen sekaan ja kypsennä vielä parin minuutin ajan, jotta maut yhdistyvät.

Avaa pullo Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -punaviiniä ja nauti sitä läpi aterian.

Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz
Jacob's Creek Wines, Australia
Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, herukkahilloinen, luumuinen, kevyen mokkainen.

Lue lisää viinistä täältä.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi