Tuplakypsytettyä possua aasialaisittain ja viskitynnyreissä viimeistelty punaviini

Tuplakypsytetty pork belly aasialaisittain ja Jacob's Creek Double Barrel Shiraz punaviini
29.08.2018

Syksy saapuu ja illat viilenevät. On vihdoin aika kokata mausteista aasialaista ja korkata aterian seuraksi pullo hyvää punaviiniä.

Kokeile trendikästä pork bellyä, eli porsaan kylkipalaa. Tähtianis antaa tälle paahdetulle porsaalle herkullisen aasialaisen vivahteen. Kaada lasiin viskitynnyreissä viimeisteltyä Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -punaviiniä.

Tuplakypsytetty pork belly aasialaisittain

Ainekset

Porsaan kylkipala, eli pork belly

1,5 palaa pork bellyä
1 pieni porkkana suikaloituna
1 sipuli kuorittuna ja viipaloituna
2 sellerinvartta suikaloituna
8 kokonaista mustapippuria
300 ml valkoviiniä
vettä
8 persiljan oksaa

Kiinalainen kastikepohja

2 tähtianista
2 siivua lakritsijuurta
1 kanelitanko
2 palaa kuivattua mandariinin tai appelsiininkuorta
1 tl kiinanpippuria
Ripaus fenkolinsiemeniä
2 kokonaista kardemummaa
100 g sokeria
500 ml vettä
150 ml soijakastiketta
2 ohutta siivua tuoretta inkivääriä
2,5 dl kanalientä

Tee näin:

Porsas

1. Esilämmitä uuni 150-asteiseksi.

2. Laita uunivuokaan porkkanat, selleri ja persilja sekä possu. Kaada päälle viini sekä vettä niin paljon, että possu juuri ja juuri peittyy.

3. Peitä uunivuoka tiukasti foliolla.

4. Laita vuoka lämmitettyyn uuniin ja paista noin kaksi tuntia.

5. Kun possu on mureaa, poista se uunivuoasta.

6. Laita possu puhtaalle, matalalle tarjottimelle, peitä sen pinnat leivinpaperilla. Laita toinen tarjotin possun päälle ja laita tarjottimen päälle painoa. Laita jääkaappiin yön yli.

Possun valmistus tarjolle

1. Laita possun pintaan hieman öljyä ja leikkaa se terävällä veitsellä annospaloiksi, kauniiksi kuutioiksi. Sirottele päälle hieman suolaa.

2. Esilämmitä uuni 180-asteiseksi.

3. Esilämmitä paistinpannu hieman yli keskilämmön.

4. Laita possu nahkapuoli alaspäin paistinpannulle ja paista pinta rapeaksi ja kullanruskeaksi. Laita tämän jälkeen possut uunivuokaan ja laita vuoka uuniin, jotta possut lämpenevät tasaisesti.

Kiinalainen kastikepohja

1. Laita kaikki ainekset kanalientä lukuunottamatta kastikepannuun, lämmitä miedolla lämmöllä niin, että sokeri sulaa. Anna kiehua hiljaa ja keitä kokoon niin, että määrä vähenee noin puoleen. Lisää viimeiseksi kanaliemi ja sekoita.

2. Tarjoile höyrytettyjen vihreiden papujen kanssa. Kaada papujen päälle hieman seesaminsiemenöljyä, paahdettuja seesaminsiemeniä sekä juuri valmistamaasi kiinalaista kastiketta.

Vinkkejä ja huomioitavaa:

Valmistusaika voi vaihdella lihan paksuuden mukaisesti.

Pakasta ylijäänyt keitinliemi ja hyödynnä muissa kokkailuissasi.

Voit tehdä kastikkeen valmiiksi jo etukäteen ja lämmittää sen juuri ennen tarjoilua.

Viinisuositus:

Jacob's Creek Double Barrel Shiraz

Lue tämän viskitynnyreissä kypsytetyn viinin tarina tästä linkistä. Lisää reseptejä Jacob's Creek Double Barrel -viineille löydät tästä linkistä.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!