Viiniraati: Testissä alkoholittomat uutuusviinit

Alkoholiton Jacob's Creek UnVined Riesling -pullo ja ruokalautanen.
Soberistit eli Alkoholin jättäneiden -ryhmä testasi alkoholittomat uutuusviinimme. "Olisi uponnut kuin väärä raha, jos ei olisi tiennyt alkoholittomaksi”.
06.06.2021

Erilaisissa tilaisuuksissa ja juhlissa on tärkeää huolehtia siitä, että laadukasta juotavaa löytyy myös heille, jotka eivät voi tai haluakaan nauttia alkoholillisia juomia. Soberistit eli neljän alkoholin jättäneen naisen ryhmä arvioi kolme Jacob's Creekin Unvined -uutuusviiniä sekä laadukkaista cavoistaan tunnetun Campo Viejon alkoholittoman kuohuviinin. Tasting pidettiin etäyhteyksin ja mukaan maisteluun pääsivät myös paikalla olleet perheenjäsenet ja ystävät.

Raadin suosikeiksi nousivat alkoholiton kuohuviini Gran Campo Viejo Sparkling 0 %, joka "Olisi uponnut kuin väärä raha, jos ei olisi tiennyt alkoholittomaksi” sekä Jacob's Creek UnVined Riesling -valkoviini. Raati arvioi molempien maun alkohollista viiniä vastaavaksi. Myös alkoholiton Jacob's Creek UnVined Rosé oli raadille iloinen yllätys. Alkoholiton punaviini lupasi enemmän kuin lopulta antoi.

Voittaja Gran Campo Viejo Sparkling 0 %

Soberistien raati oli yhtä mieltä raikkaasta ja päärynäisestä alkoholittomasta Gran Campo Viejo Sparkling 0 % -kuohuviinistä:

 • ”Ehdottomasti paras holiton skumppa, mitä tähän mennessä on tullut maistettua.”

Arvosana: 4,4/5

Muut kommentit:

 • ”Sopivan kuiva, ehdottomasti paras ikinä maistamistani holittomista kuohuviineistä. 
 • ”Tuoksu hedelmäinen, päärynäinen.”
"Olisi uponnut kuin väärä raha, jos ei olisi tiennyt alkoholittomaksi."
 • ”Tätä ostan jatkossa uudeksivuodeksi ja muihin juhliin, joissa kilistetään.”
 • ”Meni ostoslistalle hääpäiväksi!”

Viinitastingin kakkonen Jacob`s Creek Unvined Riesling 2020

Soberistien raati oli yhtä mieltä myös Jacob's Creekin holittomasta uutuusvalkkarista, joka sai alkoholittomien tastingin toiseksi korkeimmat pisteet:

 • "Raikas, sitruksinen, viinimäinen ja sopivan kuiva. Erittäin hyvä viini kala- ja kasvisruokien kaveriksi ja virkistäväksi seurustelujuomaksi."

Arvosana: 4,1/5

Muut kommentit:

 • ”Yllättävän hyvä ja kuiva holiton viini. Usein kun alkoholi poistetaan, lisätään sokeria ja viinistä tulee liian makeaa kuivan valkoviinin ystävälle – mutta tämä oli onnistunut.”
 • ”Hapokas, kirpeä, sitruksinen. Parasta hyvin kylmänä.”
 • ”Ostaisin kyllä.”
 • ”Valkoviini oli iloinen yllätys, sopivan kuivaa, hapokaskin! Hyvä jälkimaku.”

Alkoholiton Jacob`s Creek Unvined Rosé yllätti positiivisesti

Jacob's Creekin holiton rosé yllätti: ensikosketus ei vakuuttanut, mutta kun viini oli ehtinyt jäähtyä pidempään, maku parani huomattavasti. Viinin tuoksu on puolukkainen, hapan. Ensimaku metsämansikkainen, marjainen, aavistus viinimarjaa. Viinin hapokkuus puuttuu ensituntumalta, mutta paranee viileämmäksi jäähdytettynä.

 • ”Kiva juoma kuumana kesäpäivänä, ja sopii erinomaisesti mausteisten kasvisruokien seuraksi.”

Arvosana: 3/5

Muut kommentit:

 • ”En ole koskaan ollut rosén ystävä, mutta tämä oli erittäin positiivinen yllätys.”
 •  ”Ensimmäinen lasillinen ei vakuuttanut, hyvin mehumainen jälkimaku mutta toisen lasillisen aikana tykästyin enemmän. Ehkä oli jäähtynyt tarpeeksi toiseen lasilliseen.”
 • ”Ei liian makea, mutta ehkä hieman kuivempaa saisi olla omaan makuun. Voisin silti hyvin ostaa kesäjuomaksi. Sopisi saunan jälkeen omalla terassilla nautittavaksi.”
 • ”Mehukattimainen. Tosin poikani, joka käyttää alkoholia, totesi, että tältä roséviinit maistuvat.”

Alkoholiton punaviini lupasi enemmän kuin antoi

Jacob's Creek Unvined Shiraz - alkoholiton punaviini

Alkoholiton punaviini oli tastingin odotetuin maistettava, sillä yksikään soberistiraadin jäsen ei ole vielä löytänyt punaviiniä, joka ei maistuisi mehulle. Punaviinin tannisuus ja täyteläisyys jää raatilaisten mielestä usein uupumaan ja siksi pihvin kanssa on päädytty nauttimaan holitonta olutta tai kolajuomaa.

Jacob`s Creek Unvined Shiraz 2019 nostatti odotukset korkealle, sillä tuoksu ja ensimmäinen kulaus lupasivat paljon. Alkon sivulla viiniä kuvataan seuraavasti: ”runsaanpunainen, keskitäyteläinen, keskitanniininen, puolimakea, kypsän karpaloinen, mustaherukkainen, kevyen tamminen”.

 • "Väri olikin hyvä, ja tuoksu mustaherukkainen ja herkullinen. Täyteläisyys ja hapokkuus laimenivat kuitenkin lähes heti lasiin kaatamisen jälkeen, ja jälkimaku oli mehumainen."

Arvosana: 2/5

Muut kommentit:

 • ”Täyteläisen ystävälle ei valitettavasti tarpeeksi makua. Muiden maistajien kommentit samankaltaisia.”
 • ”Ei liian makeaa, mutta maku oli laimeaa. Sopii hyvin mm. täytetyn paprikan sekä juuston seuraksi."

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!