Hinta Alkossa
17,10 €
Ruokasuositukset Voimakkaat juustot Rasvainen kala Salaatit ja kasvisruoka Äyriäiset
Rypäle
Sauvignon Blanc
Väri
Vihertävä oljenkeltainen
Tuoksu
Trooppisen hedelmäinen, jossa passionhedelmää, raparperia, vihreitä yrttejä
Maku
Kuiva, hapokas, herukkainen, kypsän greippinen, passionhedelmäinen, kevyen raparperinen, mineraalinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Uusi-Seelanti
Tuottaja
Brancott Estate
Vuosikerta
2019
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,05 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Luomu
Litrahinta
22,67 €/l
Alkon tuotekoodi
557557
EAN
9414024492306
SKU
607102
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 3 g/l
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Brancott Estate Organic Sauvignon Blanc -viinistä

Brancott Estate Organic Sauvignon Blanc -viiniin rypäleet poimitaan pääosin Omaka-nimiseltä viinitilalta, joka sijaitsee Wairau-laaksossa Marlborough´n alueella. Vastuullisen ja kestävän kehityksen viinituotannossaan huomioiva Brancott Estate aloitti ensimmäisenä Sauvignon Blanc -rypäleiden viljelyn arvostetulla Marlborough’n alueella Uudessa-Seelannissa. Viinitalon Sauvignon Blancit ovat alusta saakka keränneet paljon kansainvälistä tunnustusta ja palkintoja ensimmäisestä vuosikerrasta alkaen.

Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa Brancott Estate Organic Sauvignon Blanc -valkoviini palkittiin kunniamaininnalla Luomuvalkoviinit 13 € tai yli -sarjassa. 

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erityisen hyvin rapujen ja lohen kanssa, sekä brie-juuston ja runsaiden kasvisruokien seuraksi. Viini on valmis nautittavaksi nyt ja parhaimmillaan viilennettynä 9-11 asteiseksi.

Brancott Estate

Vuonna 1934 perustettu Brancott Estate on Uuden-Seelannin johtavia viinintuottajia ja se oli ensimmäinen kaupallisesti toimiva viinintuottaja Marlboroughin alueella. Ja pioneeri se oli myös vuonna 1975, kun se aloitti Sauvignon Blanc -rypäleiden viljelyn Marlboroughin alueella vastoin yleistä mielipidettä, jonka mukaan alue oli liian kylmä rypäleiden kasvatukseen. Viinitalo kuitenkin uskoi alueeseen ja sen mahdollisuuksiin ja kun vuonna 1979 sen ensimmäiset Marlborough Sauvignon Blancit tulivat markkinoille, tuli viineistä heti kansainvälinen ilmiö. Ilmiönä ne ovat pysyneet siitä asti. Sittemmin Brancott Estate istutti myös ensimmäisen Pinot Noir -köynnöksen Marlboroughin alueelle.

https://www.brancottestate.com/en

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!