Kuohuviini elegantti - Carrington Vintage Brut

Carrington Vintage Brut

“Kokeile myös blinien ja mädin kera.”

Hinta Alkossa

9,98 €

Rypäle

Väri

Vaalean oljenkeltainen.

Tuoksu

Hennon paahteinen, kypsän hedelmäinen, hieman rusinainen.

Maku

kuiva, runsas, sitruunaisen aromikas.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
South Eastern Australia
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
11,00 %
Hintaryhmä:
9-10 €
Litrahinta:
13,17 €
Alkon tuotekoodi:
008219
EAN:
9300727599124
Sokeripitoisuus:
10,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
Sultana 95%, Riesling 5%

Asiantuntijan arvio

Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi Carrington Vintage Brutin edulliseksi ostokseksi ja enemmän kuin hintansa arvoiseksi. Laadukas ja hyvin tehty kuohuviini, joka sopii myös juhlaan.Ruokasuositus kuohuviinille: erinomainen aperitiivi, mutta myös monikäyttöinen kala- ja äyriäisviini

Reseptit

Monipuolinen kuohuviini aperitiiviksi ja aterioille

Australialainen elegantti kuohuviini, joka on suosittu juhlatunnelman kohottaja ympäri maailmaa ja kestosuosikki myös meillä Suomessa. Kuplinta on ihastuttavan runsasta ja kuplat kestäviä. Kuohuviini on vuosikerrallinen eli sen valmistukseen käytetyt rypäleet ovat saman vuoden satoa. Pääosin ne korjataan Murray Darlingin eli Victorian ja New South Walesin alueilta yleensä helmi- ja maaliskuun aikana. Ensimmäinen viinikäyminen ja malolaktiivinen käyminen tapahtuvat terästankeissa. Toinen käyminen ja kypsytys sakkansa päällä (sur lie) tapahtuvat pulloissa, minkä jälkeen viini uudelleen pullotetaan.

Carrington Vintage Brut -kuohuviinin käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset, ja se sopii paitsi aperitiiviksi myös kuohuviinicocktaileissa nautittavaksi. Kannattaa kokeilla myös kala-aterioilla tai vaikkapa blinien ja mädin kera.

Carrington Vintage Brut on väriltään vaalean oljenkeltaista ja tuoksultaan hedelmäistä ja viettelevää. Viinin kuplinta on ihastuttavan runsasta ja kuplat kestäviä. Sen maku on kuiva, runsas ja pehmeän hapokas.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös