Vuoden Viini 2016 nyt myös hanapakkauksessa Castillo de Molina Sauvignon Blanc

Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc 300 cl hanapakkaus

“Vuoden Valkoviini 2017”

Alkon makuluonnehdinta

Vivahteikas & ryhdikäs

Hinta Alkossa

35,99 €

Ruokasuositukset

Kala, vähärasvainen

Rypäle

Väri

Puhdas, kirkas, vaalea, vihertävänkeltainen.

Tuoksu

Selkeäpiirteinen, mustaherukkainen, sitruksinen, kepeä, nokkosta, koiranputkea ja seljaa.

Maku

Kuiva, hapokas, tyylikkään tasapainoinen, limeä, nokkosta, mustaherukkaa. Keskipitkä ja miellyttävä jälkimaku.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Elqui Valley
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alkon tilausvalikoima
Pullokoko:
300 cl
Alkoholia:
13,00 %
Hintaryhmä:
n. 35 €
Litrahinta:
12,00 €
Alkon tuotekoodi:
949468
EAN:
7804300141301
Sokeri:
3,80 g/l
Pulloja / laatikko:
4 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
Sauvignon Blanc 100%

Vuoden Viini 2016 nyt myös hanapakkauksessa

Vuoden Viiniksi 2016 valitun Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin uusi vuosikerta on nyt saatavissa myös hanapakkauksessa! Palkittu viini tulee Elqui Valleyn viinialueelta, joka sijaitsee 450 kilometriä Santiagosta pohjoiseen, aivan maailman kuivimman autiomaan, Atacaman laidalla. Tyynen valtameren rannikon ja lumihuippuisten Andien helman väliin jäävä viinialue tunnettiin vielä muutama vuosikymmen sitten Chilen kansallisjuoman, Piscon, tuotantoalueena, mutta nykyisin Elquin aluetta pidetään pitkän ja kapean maan nopeimmin kehittyvänä viinilaaksona. Alueen erityispiirteitä ovat aurinkoiset ja lämpimät päivät sekä nopeasti viilenevät yöt ja ilmastolliset olosuhteet kypsyttävät rypäleet hitaasti; kivisessä maaperässä on niukasti ravinteita, sademäärä on vähäinen ja vuorokauden lämpötilaerot valtavat. Lämpötilojen dramaattiset vaihtelut varmistavat Elquin laaksossa kypsyvien rypäleiden mehukkaan hedelmäisyyden ja raikkaan hapokkuuden. Meren läheisyys ja aamuiset sumut tuovat viineihin Uuden-Seelannin tuntua.

Castillo de Molinan Reserva Sauvignon Blanc on tuoksultaan avoin ja hersyvän hedelmäinen. Lasista voi löytää sauvignon blanc -rypälelajikkeelle tyypillisiä piirteitä, kuten mustaherukan lehteä, raikasta karviaista ja aromaattista yrttisyyttä. Maultaan viini on kuiva, virkeän hapokas ja ihastuttavan hedelmäinen. Viinin käyttömahdollisuudet ruokapöydässä ovat lähes rajattomat. Erityisen hyvin rehevät sauvignon blanc -viinit toimivat vuohenjuustosalaatin, limettimarinoidun lohen tai kotimaisten jokirapujen rinnalla.

Useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa kahminut viini valittiin Vuoden Viiniksi 2016. Vuonna 2014 Vuoden Viiniksi valittiin saman perheen Pinot Noir ja siten Castillo de Molina on ainoa viinibrändi, joka on voittanut koko kilpailun sekä puna- että valkoviinillä kilpailun melkein kaksikymmentävuotisen historian aikana.

Kaikki Castillo de Molina -viinit sopivat myös vegaaneille. Lue lisää Castillo de Molinan kansainvälisiltä kotisivuilta www.castillodemolina.com

Alko verkkokauppalinkki