Paahdettu kasvissalaatti ja lehtikaalipesto

Salaatit ja kasvisruoka
Paahdettu kasvissalaatti ja lehtikaalipesto

Lehtikaalipesto

Tarvitset:

250 g lehtikaalia
100 g pinjansiemeniä
1 sitruunan mehu
2 valkosipulin kynttä
2 dl parmesaaniraastetta
1,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje:

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla nopeasti.
  2. Kuori valkosipuli ja raasta parmesaani.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa ja sekoita ne tasaiseksi pestoksi.
  4. Voit halutessasi ohentaa pestoa lisäämällä oliiviöljyä. Varo, ettei seos kuumene liikaa blenderissä.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahdettu kasvissalaatti

Tarvitset:

3 pientä punasipulia
puolikas myskikurpitsa
5-20 nuorta porkkanaa koosta riippuen
5 pientä punajuurta
1 pieni kesäkurpitsa
1 puntti kevätsipulia
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Kuori ja paloittele punajuuret. Kuori sipulit ja lohko ne neljään osaan.
  3. Paloittele kevätsipuli. Kuori myskikurpitsa ja paloittele se sekä kesäkurpitsa noin kymmeneen osaan.
  4. Laita kaikki ainekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita hyvin.
  5. Paahda uunissa noin 20-25 minuuttia. Uunista oton jälkeen pyörittele kasvikset vielä lehtikaalipestossa ja tarjoile.

Resepti: Teemu Laurell

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!