Spagetti Aglio e Olio

Pasta ja pizza Salaatit ja kasvisruoka
Spagetti Aglio e Olio - resepti kuohuviinille

Spagetti Aglio e Olio on klassikko. Tämä valkosipuli-oliiviöljypasta on täydellinen ateria, kun haluat herkutella, mutta aikaa ruoan laittoon on vähän. Aineksetkin löytyy useimmasta keittiöstä ilman kaupassa käyntiä. Mitä laadukkaampaa oliiviöljyä ja parmesan juustoa käytät, sitä herkullisempana valmistuu Spagetti Aglio e Olio. 

Tarvitset:

300 g spagettia
1 dl oliiviöljyä
1 dl Campo Viejo Cava Brut Reserva
8 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattuja chilihiutaleita
puolikas puntti persiljaa
2 dl parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu

  1. Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan ja mausta se suolalla. Keitä spagetti ohjeen mukaan ja siivilöi se.
  2. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy ja lisää mukaan kuorittu ja hienonnettu valkosipuli.
  3. Freesaa (älä ruskista) kunnes valkosipulit ovat pehmentyneet ja lisää joukkoon chilihiutaleet.
  4. Lisää mukaan kuohuviini ja keitä hetki kasaan.
  5. Lisää spagetti ja pyöräytä. Lisää hienonnettu persilja, mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Tarkista maku. Lisää raastettu parmesaani ja tarjoile.

Resepti: Teemu Laurell

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!