Myskikurpitsakeitto on syksyn lohturuokaa parhaimmillaan. Katso aromaattisen keiton helppo ohje ja kaada seuraksi lasi valkoviiniä.
Helppo ohje kurpitsakeittoon
Upeanvärinen kurpitsakeitto lämmittää sekä mieltä että vatsaa. Voisi sanoakin, että myskikurpitsakeitto on syksyistä lohturuokaa parhaimmillaan.
Makeahkon kurpitsakeiton kylkeen sopii lempeä Moselland Riesling Kabinett tai aromaattinen Gisselbrecht Gewürztraminer Tradition.
Ohjeen määrästä riittää noin kuudelle.
Tarvitset:
n. 1 1/2 kg myskikurpitsa
1 keltasipuli kuutiotuna
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä, sitruunan makuista
1 l kanalientä
Koristeluun
Ruoanlaittokermaa
Tuoretta timjamia
Seuraksi
Vastapaistettua patonkia
Valmistusohje:
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Kuutioi myskikurpitsan hedelmäliha noin parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
- Levitä kuutioidut myskikurpitsat, sipulikuutiot ja kuorittu valkosipulinkynsi leivinpaperoidulle pellille. Lorauta päälle sitruunan makuista oliiviöljyä.
- Paahda myskikurpitsoja ja sipulia uunin keskitasossa noin 25 minuuttia, tai kunnes kurpitsa on pehmennyt.
- Lisää kattilaan paahdetut myskikurpitsa- ja sipulikuutiot sekä valkosipuli. Kaada päälle kanaliemi. Anna keitoksen kiehahtaa. Aja keitto sileäksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Annoste keitto lautasille ja koristele kermatilkalla ja tuoreella timjamilla. Keitto maistuu vastapaistetun patongin kera.
Resepti ja kuva: Sari Spåra