Sadonkorjuupiirakka pekonilla

Pikkusuolaiset Sienet
Sadonkorjuupiirakka -resepti

Erilaiset piirakat sopivat hyvin kekrin aikaan valmistettaviksi. Niihin uppoaa niin sadon kasvikset ja sienet.

Tämän sadonkorjuupiirakan kaveriksi sopii lämminhenkinen ja aromikas valkoviini. 

Resepti n. 6 annosta

Piirakkapohja

140 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte

170 g pekonia kuutioituna
n. 200 g kesäkurpitsaa kuutioituna
1 keltasipuli kuutioituna
n. 200 g kanttarelleja
1 rkl voita
1/4 tl mustapippuria tai maun mukaan
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1/4 tl suolaa tai maun mukaan
1 dl juustoraastetta

Piirakkapohjan valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuutioi voi.
  3. Yhdistä jauhot ja suola.
  4. Nypi voi sormin jauhojen joukkoon kunnes seos on murumaista.
  5. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  6. Nosta taikina jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  7. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi pohjaksi joka sopii noin 26 cm kokoiseen piirakkavuokaan. Voit vastaavasti painella jauhotetuin sormin taikinan suoraan piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla.
  8. Paista piirakka pohjaa uunin keskitasossa 10 minuuttia.
  9. Alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Valmista täyte.

Täytteen valmistus

  1. Lisää pekonit kylmälle pannulle. Ruskista pekonit melkein kypsiksi.
  2. Lisää pannuun kesäkurpitsat ja sipulit. Kuullota muutama minuutti.
  3. Lisää joukkoon kantarellit. Nosta lämpötilaa ja paista samalla sekoitellen kunnes neste irtoaa sienistä.
  4. Lisää pannuun voi ja sekoittele kunnes voi on sulanut.
  5. Mausta sieniseos suolalla ja mustapippurilla.
  6. Sekoita yhteen munat, kerma, suola ja juustoraaste.
  7. Levitä sienipaistos piirakkapohjalle. Kaada päälle munaseos.
  8. Paista piirakkaa uunin keskitasossa noin 40-45 minuuttia. Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.

Tarjoa sadonkorjuupiirakan seurana kauden kasviksista valmistettua salaattia.

Resepti ja kuva: Sari Spåra

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!