Ruisvohvelit sienitäytteellä

Pikkusuolaiset Seurustelu Sienet
Ruisvohvelit sienitäytteellä  -resepti

Syksyn herkullisin sieniresepti on hauska ja helppo. Rapeat kullanruskeat vohvelit saavat makua juustosta, ja niiden kanssa tarjoillaan superherkullista sieni-sipulipaistosta. Koko komeuden kruunaa pehmeä ja täyteläinen smetana.

Resepti neljälle

Vohvelitaikina:

Tarvitset:

3 dl maitoa
2 dl (juusto-sipulimaustettua) ruokakermaa
3 kananmunaa
1 dl Emmental-juustoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,25 dl sulatettua voita

Paistamiseen:
voita

Vohveleiden valmistusohje:

  1. Mittaa maito ja ruokakerma kulhoon. Riko kananmunat taikinapohjaan ja sekoita niiden rakenne rikki.
  2. Lisää seokseen vielä juustoraaste, vehnäjauhot, ruisjauhot, leivinjauhe, suola sekä sulatettu voi.
  3. Sekoita taikina kertaalleen ja anna sen turvota tovi ennen paistamista. Laita vohvelirauta kuumenemaan.
  4. Paista vohvelit voissa rapean kullanruskeiksi.

Sienitäyte:

Tarvitset:

3 isoa sipulia
2 l kantarelleja
4 rkl voita

Lisukkeeksi:
2 dl smetanaa

Täytteen valmistusohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voissa kunnes ne muuttuvat pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Siirrä kuullotetut sipulit toviksi sivuun odottamaan.
  2. Putsaa kantarellit huolellisesti ja kumoa ne kuumalle paistinpannulle. Anna nesteen haihtua, ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa sienten joukkoon puolet voista sekä jo kuullotetut sipulit.
  3. Laske lieden lämpötila keskilämmölle. Anna seoksen tekeytyä pannulla vielä muutaman minuutin ajan.

Annoksen kokoaminen:

Kumoa sieni-sipuliseos vohveleiden päälle. Viimeistele annos nokareella smetanaa.

Kuva ja resepti: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!