Rustiikkinen kauraisa kantarellipiirakka

Pikkusuolaiset Sienet
Rustiikkinen kauraisa kantarellipiirakka ja Pinot noir -punaviinit.

Herkullinen kantarellipiirakka maistuu syksyn illanistujaisissa. Tämä piirakka valmistuu myös todella nopeasti ja vaivattomasti. Tällä ohjeella kantarellipiirakkaa tulee noin 8 annosta. 

Näitä tarvitset kantarellipiirakkaan

  Pohja
3.5 dl Vehnäjauhoja
3/4 dl Kaurahiutaleita
1 tl Leivinjauhetta
1/4 tl Suolaa
1 1/4 dl Rypsiöljyä
n. 1/2 dl Kylmää vettä
  Täyte
n. 1 l Kantarelleja
1 Sipuli kuutioituna
2 rkl Voita
1/2 tl Suolaa
2 dl Ruokakermaa
3 Kananmunaa
3/4 dl Juustoraastetta
  Muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Ohje kantarellipiirakan tekoon

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään.
  3. Lisää öljy ja sekoita.
  4. Kaada joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  5. Taputtele taikina noin 26 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa.
  6. Paista uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia.
  7. Puhdista kantarellit ja paloittele suuremmat sienet pienemmiksi.
  8. Kuullota sipulikuutiot voissa pannulla. Lisää sienet ja hauduta, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta suolalla.
  9. Sekoita ruokakerma, kananmunat, juustoraaste ja mustapippuri kulhossa.
  10. Levitä sieniseos pohjan päälle.
  11. Kaada päälle kermaseos.
  12. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin.

Viinisuositukset

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!