Helppo tuorepastan resepti

Pasta ja pizza
Helppo tuorepasta resepti

Kun haluat panostaa, tee myös pasta itse. Tuorepastaa on nimittäin helppo valmistaa. Voit tehdä sitä vaikket omistaisikaan pastakonetta, mutta huomattavasti helpommin sopivan ohut ja tasainen lopputulos syntyy pastakoneen avulla.

4 hengelle
Valmistusaika noin 1,5 h

Tarvitset:

4 ¼ dl durumvehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje:

  1. Siivilöi jauhot pöydälle. Tee jauhoista keko ja muovaa jauho­kasan keskelle aukko.
  2. Vatkaa kanamunat kevyesti rikki. Lisää munat, suola ja öljy jauhokuoppaan.
  3. Yhdistä taikinan ainekset sormenpäilläsi. Aloita taikinan sekoittaminen jauhokasan keskeltä ja vedä jauhoja laidoilta mukaan vähitellen. Vaivaa taikina kiinteäksi.
  4. Alusta taikinaa, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet toisiinsa. Pastataikinan pitää olla kosteaa, mutta jos se tarttuu sormiin, ripottele pintaan hieman jauhoja.
  5. Venyttele taikinaa, jotta siitä tulee kimmoisaa. Pidä kiinni taikinan toisesta päästä ja työnnä toista päätä kämmenelläsi. Jatka venyttelyä 10–15 minuuttia. Tämä vaihe kannattaa tehdä huolella, jotta taikinasta tulee tarpeeksi kimmoisaa.
  6. Jätä taikina liinan alle lepäämään noin tunniksi.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!