Tarvitset:
Coupe- tai on the rocks -lasi
5 cl tequilaa
2,5 cl appelsiinilikööriä
2,5 cl tuorepuristettua limemehua
(tarvittaessa maun mukaan sokerisiirappia)
jäitä
(suolareunusta varten n. 1 dl suolaa, pieni lautanen ja limelohko)
Valmistusohje:
- Tee lasiin suolareunus, jos haluat - katso ohje alla. Tämän vaiheen voi hyvin jättää myös välistä!
- Mittaa cocktailravistimeen 5 cl tequilaa, 2,5 cl triple sec -likööriä sekä 2,5 cl tuorepuristettua limemehua.
- Sekoita lusikalla ja maista - lisää tässä vaiheessa pieni määrä sokerisiirappia, jos pidät makeammasta.
- Täytä shaker jäillä, sulje ja ravista 10-15 sekuntia, kunnes shakerin pinta alkaa tuntua kylmältä. Siivilöi drinkki lasiin. Jos käytit on the rocks -lasia, täytä se vielä jäillä. Koristele halutessasi limelohkolla.
* Suolareunus
Levitä suolareunuksen tekoa varten suolaa pienelle lautaselle lasin suun kokoiseksi keoksi. Käännä lasin suu alaspäin ja kuljeta limelohkon leikattua hedelmälihaa lasin reunaa pitkin puolikkaan lasin verran niin, että lasin reuna kostuu muutaman millin syvyydeltä. Dippaa kostutettu lasin reuna suolaan. Käännä lasi oikein päin pöydälle ja valmista siihen drinkki.