Roseeviini maistuu kesällä sellaisenaan, mutta toimii erinomaisesti myös cocktailien ainesosana. Katso tästä artikkelista kolme erilaista roseeviinicocktailia.
Australialainen Jacob's Creek Le Petit Rosé toimii hyvin cocktaileissa marjaisien aromien sekä hapokkuutensa ansiosta.
ROSÉ KOMBUCHA
10 cl Jacob's Creek Le Petit Rosé
6 cl persikka-kombucha
Persikkasiivu ja minttua koristeeksi
Täytä lasi jäillä. Kaada roseeviini ja kombucha lasiin. Koristele persikkasiivulla ja mintun lehdillä.
GINGER ROSÉ
10 cl Jacob's Creek Le Petit Rosé
6 cl Ginger Ale
0,5 cl ruususiirappia
Kaada Jacob's Creek Le Petit Rosé ja ruususiirappi kylmään lasiin. Täytä lasi jäillä. Kaada päälle Ginger Ale ja koristele ruusun terälehdillä.
Voit valmistaa cocktailin myös ilman ruususiirappia.
SORBET FIZZ
50 g sitrussorbettia (mielellään sokeritonta)
5 cl + 5 cl Jacob's Creek Le Petit Rosé
1 cl greippivodkaa (jos haluat miedomman cocktailin, voit käyttää greippimehua)
Koristeeksi vesimelonisiivu
Lisää sorbetti, 5 cl Jacob's Creek Le Petit Rosé ja 1 cl greippivodkaa blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada lasiin 5 cl Jacob's Creek Le Petit Roséta ja kaada päälle sorbetti-viinisekoitus. Koristele vesimelonisiivulla.