Cream Sherry suklaa-viikunakakku

Jälkiruoka
Cream Sherry suklaa-viikunakakku resepti ja viinisuositus

Leivo joulupöytään mehevä suklaa-viikunakakku, jolle upean maun antaa Valdespino Cream Sherry. Resepti on helppo ja kaikki ainekset löytyvät lähikaupastasi.

Tarvitset:

1,6 l vuoka

200 g pehmeitä kuivattuja viikunoita
1 dl tummaa teetä
2 1/2 dl Valdespino Cream Sherry
200 g pehmeää voita
3 dl ruokosokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhoja
1 dl tummaa kaakaota
voita ja korppujauhoa kakkuvuoan voiteluun

Valmistusohje:

  1. Kuumenna uuni 175 ºC asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
  2. Pilko viikunat pieneksi ja poista tarvittaessa kovat kanta pois. Mittaa viikunat, tee, ja sherry kattilaan.
  3. Kiehauta ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä.
  4. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakao. Vaahdota voi ja sokeri.
  5. Lisää kananmunat voi-sokeri seokseen yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää viikunaseos.
  6. Ripottele siivilän läpi jauhoseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
  7. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
  8. Koristele halutessasi kaakaojauheella ja tomusokerilla. Tarjoile.
  9. Säilytä kakkua hyvin suojattuna. Esimerkiksi kelmun alla.
  10. Halutessasi voit pirskotella leikatun kakun pintaan lisää Cream Sherryä.

 

Resepti ja kuva: Peggy Thomas

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!