Valkosipulipaistettu poron filee juureksilla ja sienikastikkeella

Riista
Valkosipulipaistetun poronfileen -reseptin kuvituskuva,jossa lihaa ja erilaisia kasviksia.

Ab Chipsters Food Oy:n reseptistä valmistuu poroa neljälle.

Valkosipulipaistettu poron file

600 g poron ulko- tai sisäfileetä
Valkosipulia
Voita
Suolaa
Mustapippuria

Paahdetut juurekset

400 g pieniä lohkottuja perunoita
200 g pieniä lohkottuja porkkanoita
1 rkl öljyä
1 oksa rosmariinia
Suolaa
Pippuria

Herkkusienikastike

5 dl viipaloituja herkkusieniä
1 dl hakattua keltasipulia
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
2 dl maitoa
Voita
Suolaa
Pippuria

Ohje

  1. Ruskista poron filee voissa ja valkosipulissa, Mausta suolalla ja pippurilla. Laita filee sen jälkeen uunivuokaan ja paista uunissa 125 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 56 astetta.

  2. Aseta perunat, porkkanat ja rosmariini uunivuokaan ja kaada öljy päälle. Paahda uunissa 200 asteessa kunnes perunat ovat pehmeät. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Ruskista herkkusieniä voissa, kunnes neste on hävinnyt. Lisää sipuli. Sirottele jauhot ja lisää kerma ja maito. Keitä sopivan paksuksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!