Varaa 3-4 kotlettia ruokalijaa kohti lihojen koosta riippuen. Ohje on neljälle.
Marinadi
1/2 rkl | Marokkolaista Harissa, Ras el hanout tai bahart-mausteseosta |
3 rkl | Oliiviöljyä |
1 | Sitruunan mehu |
Couscous-salaatti
1,5-2 dl | Couscousia |
2 tl | Kurkumaa |
1 | Pieni punasipuli |
2 | Luumutomaattia(poista siemenet ja kuutioi) |
1 | Pieni paprika(poista siemenet ja kuutioi) |
1,5 dl | Tuoretta minttua pilkottuna |
1,5 dl | Tuoretta korianteria pilkottuna |
3/4 dl | Herukoita |
3/4 dl | Paahdettuja pinjansiemeniä |
1 dl | Oliiviöljyä |
1 | Appelsiinin mehu ja kuori |
1 rkl | Säilykesitruunaa (ei välttämätön) |
Hyppysellinen kuivattua chiliä (ei välttämätön) |
Jugurttikastike salaatille
1,5 dl | Kreikkalaistyylistä salaatinkastiketta |
2 rkl | Tahini-tahnaa |
1 | Valkosipulin kynsi murskattuna |
2 rkl | Sitruunamehua |
1 rkl | Extra virgin oliiviöljyä |
Ohje
-
Marinointi: Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa ja hiero se kotletteihin. (Voit myös tehdä oman mausteseoksen jos kotoa ei löydy valmista. Sekoita yhteen 1 tl korianterijauhetta, paprikaa ja inkivääriä sekä 1/2 tl kanelia, kuminaa kardemummaa ja mustapippuria.) Laita lihat jääkaappiin marinoitumaan vähintään kolmeksi tunniksi – mieluummin yön yli.
-
Lihojen valmistus: Varmista, että paistinpannu tai grilli on kuuma ja paista kotletteja 4–5 minuuttia kummaltakin puolelta.
-
Couscous-salaatti: Laita couscous ja kurkuma kulhoon ja kaada päälle 6 dl kiehuvaa vettä. Peitä kulho kelmulla ja anna sen hautua 10 minuuttia. Sekoita sen jälkeen loputkin ainekset joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Salaatinkastike: Sekoita kaikki ainekset ja mausta makusi mukaan.