Resepti www.grillaaminen.fi
Lihavartaat
12 | Varrasta |
1 rkl | Oliiviöljyä |
1 | Hienonnettu sipuli |
2 | Hienonnettua punaista chiliä, joista on poistettu siemenet |
3 rkl | Soijakastiketta |
1 rkl | Muscovadosokeria |
1 | Limetin mehu |
1 tl | Currytahnaa |
150 g | Broilerin rintafileetä |
150 g | Naudan fileetä |
150 g | Porsaan fileetä |
Maapähkinäkastike
1 rkl | (Maapähkinä) öljyä |
1 | Murskattu valkosipulinkynsi |
1 tl | Hienonnettua sitruunaruohoa |
5 rkl | Maapähkinävoita |
1 1/2 dl | Kookosmaitoa |
1 rkl | Muscovadosokeria |
1 tl | Chilijauhetta |
Öljyä voitelemiseen |
Ohje
-
Liota varrastikkuja kylmässä vedessä 30 minuuttia.
-
Kuumenna oliiviöljy pienessä paistinpannussa, lisää sipuli sekä chili ja paista 3–4 minuuttia, kunnes sipuli ja chili ovat pehmenneet. Ota pannu levyltä pois ja lisää siihen soijakastike, sokeri, limettimehu sekä currytahna. Anna jäähtyä.
-
Leikkaa broilerin rintafileet sekä naudan- ja porsaanfilee neljäksi suikaleeksi. Pane lihat kulhoon (ei metalliseen) ja kaada marinadi päälle. Sekoita hyvin, peitä astia ja anna maustua jääkaapissa tunnin ajan.
-
Tee maapähkinäkastike. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipuli sekä sitruunaruoho ja keitä 2 minuuttia, kunnes valkosipuli ja sitruunaruoho ovat pehmenneet. Lisää maapähkinävoi, kookosmaito, limettimehu, chilijauhe sekä sokeri ja hauduta miedolla lämmöllä 2−3 minuuttia, kunnes kastike on saonnut.
-
Ota broileri- ja lihasuikaleet marinadista pois ja pujota ne vartaisiin. Voitele vartaat öljyllä. Grillaa suoralla menetelmällä korkealla lämmöllä 6–8 minuuttia. Käännä kypsentämisen puolivälissä. Tarjoa kuuman maapähkinäkastikkeen kanssa.