Kokonaisena paistettua riekkoa, juureslinssipaistosta ja tummaa Lapponia Karpalo -kastiketta.
Riekot
1kpl/hlö | Riekkoja |
70 g/hlö | Puy-linssejä |
Porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa pieninä kuutioina | |
100 g | Tuoreita kanttarelleja |
12-15 kpl | Karamellisoituja pikkusipuleita |
Karpalokastike
5 | Punasipulia |
1 | Porkkana |
1 | Palsternakka |
0,5 | Puolikas juuriselleri |
1 | Valkosipuli |
2 | Varsisellerin vartta |
Kaikki riekon rangat | |
1 plo | Lapponia Polar Karpalolikööriä |
4 – 6 l | liha-/ lintulientä |
Ohje
-
Paahda kattilassa juurekset ja riekon rangat, lisää joukkoon Lapponia Polar Karpalolikööri, keitä kasaan ( n. puoleen).
-
Lisää joukkoon lihaliemi ja keitä kastikkeen paksuus.
-
Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarkista maku ja viimeistele kastike muutamalla voin nokareella.