Reseptin mukaisista määristä riittää alkuruokana kuudelle ja pääruokana kolmelle.
Tarvitset näitä
3 | Viiriäistä |
6 | Puista grillaustikkua (kostuta) |
4 | Valkosipulin kynttä murskattuna |
2 rkl | Balsamiviinietikkaa |
2 rkl | Hunajaa |
1 | Appelsiinin mehu ja kuori |
Oliiviöljyä | |
Merisuolaa ja pippuria myllystä | |
Tuoreita yrttejä (oregano, timjami, meirami, persilja) | |
Paksuja halloumi-siivuja |
Ohje
-
Leikkaa viiriäiset puoliksi auki ja poista rintakehä ja selkäranka. Paina sitten linnut litteiksi “perhosiksi” ja lävistä grillaustikuilla siten, että ne pysyvät mahdollisimman tasaisesti grilliä vasten paistamisen ajan.
-
Vatkaa valkosipulista, suolasta ja oliiviöljystä tahnaa ja mausta se hunajalla, appelsiinin mehulla ja kuorella, tuoreilla yrteillä (ei persiljaa) ja balsamiviinietikalla. Sekoita hyvin. Kaada tämä marinadi viiriäisten päälle ja anna niiden maustua 2–3 tuntia. Säästä ylijäävä neste, kun otat linnut maustumasta.
-
Valmista höyrytetyt vihannekset sillä aikaa, kun grilli lämpenee. Pidä vihannekset lämpiminä esimerkiksi keraamisessa astiassa folion alla.
-
Laita viiriäiset grilliin ensin nahkapuoli alaspäin ja paista noin 4–5 minuuttia. Toiselta puolelta viiriäisiä ei tarvitse paistaa kuin hyvin lyhyen aikaa.
-
Keitä ylijäänyttä marinadia kasaan, kunnes se on paksuuntunut sopivaksi kastikkeeksi.
-
Grillaa halloumi-viipaleita lyhyesti – kauniin kultaisen värisiksi.
-
Kokoa annokset tyylikkäästi siten, että laitat ensin lautaselle vihannekset, sitten halloumiviipaleen ja päällimmäiseksi viiriäisen. Pirskota kaikkien annosten päälle kastiketta ja koristele silputulla persilja.