Kevään tai kesän herkullisen kepeä annos valmistuu grilliparilalla. Nauti raikkaan salaatin kanssa. Reseptistä tulee kaksi annosta.
Tarvitset näitä
6 ahvenfileetä
Limepippuria
Mausteliemi:
1 dl vettä
1 pieni sipuli
1 dl valkoviiniä
4 valkopippuria
Lisäksi:
4 munankeltuaista
150 g voita
Kuivattua rakuunaa
Vettä
Ripaus suolaa
6-8 vihreää parsaa
Sitruunalohkoja
Ohje
-
Ota ahvenfileet huoneenlämpöön ja rouhi pinnalle limepippuria myllystä.
-
Valmista bearnaisekastike: Mittaa vesi kasariin. Silppua joukkoon sipuli ja lisää vielä valkoviini ja valkopippurit. Keitä lientä kasaan niin kauan, että jäljellä on puolet. Ota haudekattila tai laita kaksi saman kokoista kasaria päällekkäin. Laita alimpaan vettä. Kiehauta.
Riko ylempään kattilaan munat ja mittaa joukkoon mausteliemi. Anna kiehua koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon paloiteltu voi ja rakuuna. Hämmennä, kunnes voi on sulanut. Tarkista maku. -
Valmista parsat: Laita vettä kattilaan ja kiehauta. Mausta suolalla. Kuori parsat kevyesti ja leikkaa tyvestä pala pois. Laita parsat kiehuvaan veteen ja anna kiehua, kunnes parsa on hieman kypsynyt, mutta on vielä napakan pureskeltavaa. Valuta varovasti.
-
Valmista ahvenfileet: Käännä ahvenfileet rullalle ja pujota varrastikkuihin. Paista kuumalla öljytyllä parilalla käännellen. Grillaa sitruunalohkoja seuraksi. Tarjoa ahvenvartaat parsan ja bearnaisekastikkeen kanssa.