Marjaisat leivokset

Jälkiruoka Marjat ja hedelmät
Marjaisat leivokset -reseptin kuvituskuva, jossa kaulin ja leivontatarvikkeita.

Alex Nurmen reseptillä tulee 20 leivosta. 

Taikina

100 g Voita
0,75 dl Sokeria
1 Kananmuna
2 dl Vehnäjauhoja
1/4 dl Perunajauhoja
1/2 tl Leivinjauhetta

Täyte

1 dl Kuohukermaa
100 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Chymos Väkevä Mansikka- tai Mustikkaviini
1-2 rkl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria

Koristeluun

  Tuoreita marjoja ja minttua

Ohje

  1. Taikina: Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota pehmeä voi sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja jauhoseos vaahtoon. Sekoita taikinaksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Paloittele taikina 20:n osaan. Painele palat voideltuihin leivosvuokiin (ø 6-7 cm). Paista 200 °C uunissa 12-16 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa pois vuoista.

  2. Täyte:  Sekoita tuorejuusto, viini ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma. Sekoita seos hyvin ja anna kylmettyä jääkaapissa tunnin ajan. Lusikoi täyte pursotinpussiin, pursota ja koristele leivokset marjoilla ja mintulla.

  3. Täytä leivospohjat vasta vähän ennen tarjoilua!

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!