Mustaherukka-suklaakakku on kostea kahvikakku, johon tulee suklaata ja mustaherukkaviiniä. Katso helppo ohje.
Suklaakakkuun tarvitset
100 g | Voita |
¾ dl | Sokeria |
2 | Munaa |
2 rkl | Tummaa kaakaota |
1 ¾ dl | Vehnäjauhoja |
1 tl | Leivinjauhetta |
100 g | Tummaa suklaata |
1 dl | Mustaherukoita |
1/2 dl | Chymos Väkevä Mustaherukkaviini |
2 dl | Kuohukermaa (vaahdoksi) |
Suklaakakun ohje
-
Sulata suklaa vesihauteessa.
-
Vaahdota voi ja sokeri ja vatkaa munat yksitellen joukkoon.
-
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinan joukkoon.
-
Lisää sulatettu suklaa, mustaherukat ja likööri taikinaan varovasti käännellen.
-
Kaada 20 cm irtopohjavuokaan ja paista kakkua 200 °C noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi.
-
Tarjoile kermavaahdon kanssa.