Pizzapohja

Pasta ja pizza
Pizzapohja

Tarvitset

1 dl vettä
1/2 tl sormisuolaa
1 tl kuivahiivaa
1 rkl oliiviöljyä
2,5 dl vehnäjauhoja
sekä vehnäjauhoja työtason jauhottamiseen

Tee näin:

Sekoita hieman kättä lämpöisempään (n. 42 asteiseen veteen) sormisuola, kuivahiiva, oliiviöljy sekä jauhot. Vaivaa taikinaa huolellisesti ja anna sen nousta kulhossa liinan alla kaksinkertaiseksi. Jauhota työtason pinta hyvin vehnäjauhoilla ja työstä taikinaa niin kauan, että lopputuloksena on kimmoisa ja napakka taikinapallo.

Kaulitse taikinasta 2 ohuehkoa pizzapohjaa jauhotetulla alustalla. Älä murehdi, mikäli et saa taikinasta tasaisen pyöreitä pizzoja, omatekemä pizza saa olla roisoisen ja itsetehdyn näköinen.

Ohje: Heidi Kjellman

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!