Espanjalaiset tapakset - mustekalarenkaat

Tapas ja antipasti Äyriäiset
Espanjalaiset tapakset - mustekalarenkaat resepti ja viinisuositus

Nämä mustekalarenkaat ovat leivitettyjä ja ne friteerataan rapeiksi, ja ovat erinomainen alkupala tai osa tapaslajitelmaa. Tarjoile lämpiminä sitruunalohkojen ja majoneesin kanssa.

Tarvitset:

900 g puhdistettua mustekalaa
1 litra oliiviöljyä uppopaistamiseen
110 g vehnäjauhoja
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl paprikajauhetta
suolaa
1 sitruuna viipaloituna 8 osaan

Valmistusohje:

  1. Kuivaa mustekalan lonkerot ja leikkaa ne sitten renkaiksi.
  2. Laita jauhot, timjami, paprikajauhe ja hieman suolaa isoon muovipussiin. Lisää mustekalarenkaat osissa ja ravista niin, että renkaat jauhottuvat. Älä jauhota kaikkia mustekalarenkaita yhtä aikaa.
  3. Kaada 1 cm paksuisesti oliiviöljyä pannulle, joka on lämmitettynä hieman yli keskilämmön. Varo, ettei oliiviöljy savua.
  4. Laita leivitetyt mustekalarenkaat varovasti yksitellen kuumaan öljyyn. Älä laita liian monta mustekalarengasta yhtä aikaa pannulle, jotta ne mahtuvat paistumaan, ja mahdut tarvittaessa kääntämään ne.
  5. Paista mustekalarenkaita niin kauan, että ne ovat väriltään kullanruskeita. Nosta kypsät mustekalarenkaat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu renkaista pois.
  6. Tarjoile sitruunasiivujen ja majoneesin kanssa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!