Alex Nurmen syysjuuresten kanssa maistuu hasselpähkinä ja fetajuusto. Ohje on kuudelle.
Syysjuurekset | |
1 | Selleri, iso |
6 | Maa-artisokkaa, isoja |
8 | Naattiporkkanaa |
4 | Naurista |
4 | Sipulia |
200 g | Hasselpähkinää |
400 g | Fetajuustoa |
1 dl | Oliiviöljyä |
2 tl | Merisuolaa |
Hunajaa | |
Yrttiöljy | |
1 ruukku | Persiljaa |
1 ruukku | Basilikaa |
1 dl | Öljyä |
1 dl | Suolaa |
Ohje juureksille
- Leikkaa kaikki juurekset tasakokoisiksi paloiksi, mausta suolalla sekä pippurilla ja kaada öljyä tasaisesti juuresten pintaan.
- Kypsennä juureksia 180-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, kunnes ne ovat napakan kypsiä.
- Kääntele muutaman kerran juureksia paiston aikana.
Ohje hasselpähkinät ja yrttiöljy
- Paahda 180-asteisessa uunissa viisi minuuttia ja hiero pyyhkeellä enimmät kuoret pois. Murskaa kevyesti.Ohje hasselpähkinät
-
Laita kaikki yrttiöljyn ainekset tehosekoittimeen ja sekoita yrttiöljy tasaiseksi.
-
Mausta juurekset yrttiöljyllä ja tarjoa paahdettujen hasselpähkinöiden sekä fetajuuston kanssa.
Reseptit: Alex Nurmi