Herkullinen lohitartar maistuu ympäri vuoden ja toimii hienosti myös joulun kalapöydässä saaristolaisleivän kera.
400 g | lohta |
1 rkl | sokeria |
1 rkl | suolaa |
1 tl | dijon-sinappia |
3 rkl | ruohosipulia |
1 tl | sitruunamehua |
1 rkl | crème fraîchea |
0,5 dl | Hellmann's-majoneesia |
0,5 tl | wasabitahnaa |
tilkka | sitruunamehua |
1 | sipuli |
2 dl | öljyä |
suolaa |
1 kpl | valmis saaristolaisleipä |
voita | |
öljyä |
Valmistusohje lohitartarille:
- Poista lohesta ruodot ja nahka.
- Leikkaa lohi kuutioiksi.
- Sekoita sokeri ja suola keskenään ja lisää lohikuutioiden joukkoon.
- Anna lohikuutioiden maustua kylmässä 20–25 minuuttia.
- Huuhtele lohikuutiot kylmällä vedellä maustumisen jälkeen. Valuta.
- Lisää joukkoon crème fraîche, dijon-sinappi, sitruunamehu ja hienonnettu ruohosipuli.
- Sekoita hyvin.
Valmistusohje paahdetulle sipulille:
- Kuori sipuli ja leikkaa siitä ohuehkoja siivuja.
- Kuumenna 2 dl öljyä paksupohjaisessa kattilassa.
- Friteeraa sipulirenkaita öljyssä, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
- Nosta reikäkauhalla pois öljystä ja laita talouspaperin päälle valumaan.
Valmistusohje wasabimajoneesille:
- Sekoita ainekset keskenään.
- Laita halutessasi pursotinpussiin.
Valmistusohje saaristolaisleivälle:
- Leikkaa saaaristolaisleivästä paksuhkoja siivuja.
- Leikkaa reunat pois ja leikkaa leipäsiivut tikuiksi.
- Paista pannulla voi-öljyseoksessa rapeiksi ja valuta talouspaperin päällä.