Kuhaa, voikastiketta ja parsakaalia

Vähärasvainen kala
Kuhaa voikastikkeessa ja Castillo de Molina Sauvignon Blanc -valkoviini.

Kuha on upea kala, joka kypsyy nopeasti myös pikanälkään. Voit korvata kuhan myös muilla vaalealihaisilla kaloilla. Tarjoa seuraksi ihanaa voikastiketta ja höyrytettyä parsakaalia. Aterian kanssa maistuu kuiva ja moderni Riesling-viini tai tyylikäs Sauvignon Blanc. 

Kuhareseptiin tarvitset näitä

25 g voita tai margariinia
2 kuhafileetä
Ripaus suolaa

100 g voita
1 sipuli silputtuna
1 dl vettä
½ dl tilliä
Ripaus suolaa
Mustapippuria myllystä

200 g parsakaalia
Vettä
1 tl suolaa

Ohje kuhan valmistamiseen

  1. Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää suola ja paloiteltu parsakaali.
    Anna kiehua muutaman minuutin ajan, kunnes parsakaali on hieman pehmentynyt, mutta siinä on vielä puruvastusta. Valuta.

  2. Valmista sillä välin kala ja kastike. Kuumenna voi pannulla. Paista kuhafileet molemmin puolin. Mausta suolalla.

  3. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Kääntele hetki, kunnes sipuli pehmenee.
    Lisää vesi. Anna kiehua hetki, kunnes kastike sakenee. Lisää joukkoon silputtu tilli. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippurirouheella.

  4. Tarjoa paistettu kuhafilee voikastikkeen ja parsakaalin kanssa.

  5. Vinkki! Voit höyryttää parsakaalin myös höyrykattilassa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!