Intialainen naan-leipä on suosittu herkku muissakin Keski- ja Etelä-Aasian maissa. Kun Naan-leivän täytteeksi pyöräytät Pasi Kurosen reseptillä paprika-anjovis -täytteen ja tarjoilet leivän hummuksen kera, saat ihanan herkullisen tarjottavan iltapalaksi tai vaikkapa kaveriporukan rentoihin illanistujaisiin. Reseptistä valmistuu 8 palaa Naan-leipää täytteillä. Kyytipojaksi suosittelemme tälle reseptille hedelmäisiä valkoviinejä, jotka pyöristävät mukavasti anjoviksen suolaista makua.
Hummukseen tarvitset:
1 prk / 380 g kikherneitä (esim. Go Green)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tahinia
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
1 tl suolaa
½ tl chilijauhetta
n. 2 rkl kikherneiden lientä
Valmistusohje:
- Valuta kikherneet, säästä liemi.
- Laita kaikki aineet kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai käytä tehosekoitinta.
- Lisää kikherneiden lientä sen verran että seos on levitettävää tahnaa.
Paahdettuihin paprikoihin tarvitset:
1 iso punainen paprika
Valmistusohje:
- Halkaise paprika ja poista siemenet ja valkoiset osat.
- Lämmitä uuni 230 asteeseen ja laita grillivastus päälle.
- Paahda paprikoita grillivastuksen alla, kunnes niiden pinta on mustunut.
- Laita paprikat leikkuulaudalle tai lautaselle ja peitä kelmulla. Anna olla kelmun alla pari minuuttia.
- Kuori paprikat ja leikkaa suikaleiksi.
Naan tarvitset:
1 pkt / 2 kpl Naan leipiä
1 prk anjovista
rucolaa
oliiviöljyä
Valmistusohje:
- Lämmitä uuni 220 asteeseen.
- Laita naan leivät uunipellille ja levitä leipien päälle hummusta.
- Laita leipien päälle paprikasuikaleita ja anjovisfileitä
- Paista uunissa 5-6 minuuttia.
- Leikkaa paloiksi, koristele rucolalla ja viimeistele oliiviöljyllä.