Ab Chipsters Food Oy:n reseptistä valmistuu poroa neljälle.
Valkosipulipaistettu poron file
600 g poron ulko- tai sisäfileetä
Valkosipulia
Voita
Suolaa
Mustapippuria
Paahdetut juurekset
400 g pieniä lohkottuja perunoita
200 g pieniä lohkottuja porkkanoita
1 rkl öljyä
1 oksa rosmariinia
Suolaa
Pippuria
Herkkusienikastike
5 dl viipaloituja herkkusieniä
1 dl hakattua keltasipulia
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
2 dl maitoa
Voita
Suolaa
Pippuria
Ohje
-
Ruskista poron filee voissa ja valkosipulissa, Mausta suolalla ja pippurilla. Laita filee sen jälkeen uunivuokaan ja paista uunissa 125 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 56 astetta.
-
Aseta perunat, porkkanat ja rosmariini uunivuokaan ja kaada öljy päälle. Paahda uunissa 200 asteessa kunnes perunat ovat pehmeät. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Ruskista herkkusieniä voissa, kunnes neste on hävinnyt. Lisää sipuli. Sirottele jauhot ja lisää kerma ja maito. Keitä sopivan paksuksi. Mausta suolalla ja pippurilla.