Mikäpä maistuisi alkukesästä ihanammalle kuin varhaisperunat? Tämä salaatti on nopea tehdä ja maistuu niin hyvälle. Tästä reseptistä riittää herkuteltavaa kesäiselle lounaalle 4–6 hengelle.
Tarvitset näitä
1 kg | Varhaisperunoita |
1 | Punasipuli |
2 | Kevytsipulia varsineen |
200 g | Herneitä |
1 rkl | Kapriksia |
1 ruukku | Tuoretta tilliä |
Ripaus | Muskottipähkinää |
Ripaus | Mustapippuria |
KASTIKKEESEEN | |
1 dl | Oliiviöljyä |
0,25 dl | Omenaviinietikkaa |
1 | Valkosipulinkynsi hienonnettuna |
3 tl | Kokojyväsinappia |
0,5 | Sitruunan menu |
2 tl | Hunajaa |
Ripaus | Suolaa |
Ripaus | Mustapippurirouhetta |
Ohje
-
Huuhtele varhaisperunat huolellisesti runsaassa vedessä ja keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi.
-
Kaada perunoista vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä rauhassa.
-
Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen kulhossa.
-
Tarkasta kastikkeen maku - ja lisää tarvittaessa mausteiden määrää siten, että löydät kastikkeeseen juuri sinun makuusi sopivan tasapainon makean hunajan, hapokkaan sitruunan, etikan sekä suolan kanssa.
-
Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna kevätsipulit varsineen. Kuori herneet. (Voit käyttää halutessasi myös pakasteherneitä).
-
Valuta kaprikset ylimääräisestä suolaliemestä ja hienonna tilli.
-
Kuutioi perunat laakealle tarjoiluastialle ja kasaa sipulit, herneet kaprikset ja tilli perunoiden päälle.
-
Kääntele salaattia varoen, ettei perunat muhjuunnu.
-
Viimeistele annos lusikoimalla sen päälle kastike.
Resepti ja kuvat: Heidi Kjellman