Roseesangria

Vähärasvainen kala Salaatit ja kasvisruoka Simpukat, osterit Tapas ja antipasti Äyriäiset
Sangria Rose

Oletko kokeillut roseesangriaa? Perinteinen sangriahan valmistetaan punaviinistä, mutta myös roseeviinin hedelmäiset maut sopivat hyvin Sangriaan. Jos lisäät juomaan verigreipplikööriä, tulee juomasta syvemmän vaaleanpunainen. Punaisten hedelmien makua saa lisäämällä tuoreita mansikoita ja vadelmia.

Roseesangriaresepti 4–6:lle

Ainesosat

1 pullo Viilennettyä roseeviiniä
1 pullo Vadelma/ mansikan makuista vissyä
1,2 dl Verigreippilikööriä
1 kuppi Vadelmia
½ kuppia Mansikoita, viipaloituna
1 Sitruuna ohuiksi suikaleiksi leikattuna

*Pienemmälle määrälle erinomainen roseevaihtoehto: Mateus rosé 25cl

Valmistus

  1. Laita roseeviini, likööri, vadelmat, mansikat ja sitruunapalat kannuun ja sekoita tasaiseksi.
  2. Jäähdytä noin 4 tuntia.
  3. Jaa juoma 4–6 viinilasiin ja lisää hieman vissyä sekaan.

 

Teksti ja kuvat: Linda Mutalahti

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!